Mi lesz most a Vidám Parkkal?

szept 11 • LifeStyle • Impress Magazin

Szeptember végén végleg bezár a Vidámpark. De vajon mi lesz a sorsa? Elbontják a hullámvasutat? Sosem látjuk többé az Óriáskereket?

A közel hatvan éves Vidám Park pár héten belül végérvényesen bezárja kapuit. Megszűnik, nincs tovább. Helyére azonban nem új szálloda vagy bevásárlóközpont fog épülni, hiszen a szomszédos Fővárosi Növény és Állatkert tulajdonába kerül.

Az Állatkert megőrzi a Vidám Park klasszikus, védendő értéket képviselő játékait, az Europa Nostra díjas lovas körhintát, az 1922 óta működő hullámvasutat, a barlangvasutat és szándékában áll üzemeltetni is azokat, adta hírül az MTI.

A műemléki védettség alá tartozó játékok tehát az eredeti helyükön maradnak, még ha a következő szezonban már állatkerti jellegű látnivalókkal is lesznek körülvéve.

Vidám Park Búcsúztató programok

A Vidám Park búcsúzó, utolsó hónapjában végig változatlan nyitva tartással üzemel, és éjszakai programokkal is várja a látogatókat. A körhinta csarnokában pedig megelevenedik előttünk a múlt egy tárlat erejéig, ahol érdekes történeteiket és kulisszatitkokat tudhatunk meg a Fővárosi Vidám Parkról.

A tárlaton megtudhatjuk, hogyan épült fel Európa leghosszabb favázas hullámvasútja, milyen játékok szórakoztatták a közönséget csaknem kétszáz évvel ezelőtt. A kiállításon a Vidám Park történetéről szóló, képes emlékkönyv is megvásárolható lesz.

Árendás Éva, az intézmény szóvivője az MTI-nek elmondta: még nem zárult le a park játékainak értékesítésére kiírt pályázat, így nem lehet tudni, hogy azoknak mi lesz a sorsuk. Kiemelte azonban, hogy a főváros „egy csomagban” szeretné értékesíteni a játékokat oly módon, hogy a „vidámparki potenciál” esetleg a főváros más pontjára kerülhessen át.

MTI / Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »