Mediterrán gyöngyszemek a Földközi-tenger partján – kevésbé ismert, rejtett öblök

jún 6 • Földgömb • Impress Magazin

A Földközi-tenger megszámlálhatatlan sok gyönyörű tengerpartot rejt. Bármerre is járunk, szinte egymást érik a szebbnél szebb partszakaszok.

A mediterrán térség közkedvelt tengerpartjai ugyan zsúfolásig tele vannak, akad azért mindenhol olyan kevésbé ismert, rejtett öböl, ahol még élvezni lehet a nyugalmat, és a természet szépségét.

1. Calanque d’En Vau, Franciaország

Távol a zajos filmfesztiválok és multimilliomosok világától található a francia Riviéra egyik varázslatos tengerpartja, mely egy igazi mediterrán gyöngyszem. A Calanque d’En Vau hófehér homokos partját hatalmas gránitsziklák övezik, melyeket megmászva gyönyörű kilátás tárul a szemünk elé.

111

2. Cala Macarella, Menorca, Spanyolország

Mallorca hasonlóan egzotikus és vonzó kistestvére, Menorca ad otthont Cala Macarellának, illetve a csendes, eldugott Cala Macarelletának is. Előbbiből egy rövid sétával elérhető az utóbbi, ennek ellenére itt szinte senkivel nem találkozunk, ezen a gyönyörű spanyol szigeten senki nem fog háborgatni minket.

33

3. Mali Bok, Horvátország

A horvát tengerpart nagy részével ellentétben Mali Bokot eddig elkerülték a hatalmas szállodák, a Beach Bárok és az ezekkel járó tömeg. Minden más viszont itt is megtalálható, amit kedvelünk a horvát tengerparton: átlátszó tenger, gyönyörű környezet és barátságos árak.

44

4. Li Cossa Beach, Olaszország

Szardínia Costa Paradiso nevű részén található Li Cossa Beach. A Costa Paradiso beszélő név, ugyanis azt jelenti: paradicsomi part. Nos, azok szerint akik már jártak itt, a név egyáltalán nem túlzó.

Lebegő sétány vezet egy észak-olaszországi kastélyhoz

55

5. Zakynthos, Görögország 

A görög szigetvilág számos csodálatos tengerparttal büszkélkedhet. Van itt bőven olyan csendes és magával ragadó, hatalmas sziklákkal körülölelt apró öböl, ahol elbújhatunk a zsúfolt tömeg elől, akár páratlan szépségű Zakynthos szigetén is.

66

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »