Március 29. – a Föld órája „Egy óra sötétben”

márc 10 • ÖKO-világ • Impress Magazin

A Természetvédelmi Világalap (WWF) március 29-én szervezi meg a világ legnagyobb önkéntes akcióját, a Föld órája környezetvédelmi kampányt.

A környezetvédők szerint a jelenlegi fogyasztói magatartással 2050-re már két bolygó sem lesz elég az emberiség szükségleteinek kielégítéséhez, éppen ezért minden évben megszervezik az energiatakarékosságra buzdító Föld órája kampányt.

Bárki csatlakozhat

Az emberiség igényei jócskán meghaladják a Föld eltartó képességét, ugyanis csaknem 40 éve több erőforrást használnak fel az emberek, mint amennyit a bolygó biztosítani tud a WWF szerint. A magyar lakosság fogyasztása például 30 százalékkal haladja meg az ország biokapacitását, így a tudatos fogyasztói magatartás kialakítása elengedhetetlen a szakemberek szerint.

A Föld órája kampányhoz bárki csatlakozhat, ha március 29-én 20.30-tól egy órára lekapcsolja otthona világítását. A globális akciót idén Szingapúrban A csodálatos Pókember 2. film főszereplői indítják el: Andrew Garfield, Emma Stone és Jamie Foxx a Pókemberrel együtt kapcsolják le az ország fényeit.

A Föld órája 2007-ben indult Sydneyből. 2012-ben már 152 ország több mint hétezer települése vett részt az akcióban, amelynek keretében helyi idő szerint 20.30-tól 21.30-ig lekapcsolják a fényeket. Tavaly olyan országok is csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint Tunézia, Suriname, a Palesztin Területek és Ruanda.

Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »