Magyar siker a „2013 íze” nemzetközi versenyen
A magyar tofu is bekerült a legjobb innovációk közé a világ legnagyobb élelmiszeripari vásárán, a kölni Anugán.
“A 2013 íze” versenyén tíz kategóriában válogatták ki a legjobb fejlesztéseket. A csíráztatott szójából készült magyar tofu mellett díjat nyert még egy német fejlesztésű, rózsaszínű basmati rizst, egy szingapúri cég fekete színű szójatejporát és egy portugál gyártó fokhagymás mézét.
A magyar tofu több mint 1200 termékkel versenyezve jutott a legjobbak közé. Alapanyaga a Yaso márkanevű, génmódosítás nélküli (GMO-mentes) szójababból természetes úton előállított, adalékanyagokat nem tartalmazó szójatermék.
A Yaso teljes értékű, húshelyettesítő fehérjeforrás és “univerzális termék”, vagyis a tofu csupán egy a sok lehetőség közül, amire alkalmas. A magyar szabadalom alapján lehet gyártani például csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes, és búzalisztet egyáltalán nem tartalmazó tésztát, vagy éppen koleszterinszegény húskészítményeket.
Az Anugát kétévente rendezik meg. Az idén 98 országból összesen 6777 kiállító mutatkozott be, köztük 44 magyar cég.
MTI/ Zentai Bogi
Kapcsolódó cikkek
« Natúr és mexikói rizstej – házilag Digitális nevelés…Hova vezet? »