Ma van az Olvasás éjszakája – fő téma a pillanat

okt 18 • Kult & Art • Impress Magazin

A rendezvény a kapcsolatfelvételt mint pillanatot emeli középpontba, témája a létrejövő kontakt, a létrejövő összefüggés, a létrejövő viszony.

A négy budapesti főhelyszínen – az Akvárium Klubban, a Károly körúti Alexandra Könyvesházban, a Libri Mammut Könyváruházban, valamint a Rákóczi úti Líra Fókusz Könyváruházban – és a csatlakozó helyszíneken a könyv-, e-könyv- és folyóirat-kultúrához kapcsolódó programok szórakoztatják a közönséget.

Közösségi e-regény írás, testverselés, interaktív kocsma    

Ezen az estén zárul a Telekom közösségi e-könyvírás programja: a szeptember 29-én elkezdett, és az olvasók iránymutatásával formálódott online regény története először az Olvasás éjszakáján lesz hallható a szerzők, Ungvári Tamás és Kelecsényi László előadásában, az Akvárium Klubban.

A Líra Rákóczi úti könyváruházában és a Dohány utcai Hátsó Kapuban várja színes programokkal a közönséget, ahol Czinki Ferenc megnyitja interaktív kocsmáját, Diószegi Endre és tanítványai életre keltik a kirakatot, és bárki szervezhet magának könyvbemutatót. A Hátsó Kapu programjai között szerepel „testverselés” is.

Szerepcsere: írók és evezősök párbaja, fiatal írók a kifutópályán

A Húzd meg jobban! című programon Kozák Danuta, Medveczky Erika, Miker Róbert és Pauman Dániel evezős bajnokokat olvasóversenyre, az írókat pedig evezősversenyre hívhatják ki a vállalkozó kedvűek.

A Hátsó Kapuba betérők megtudhatják, hogy „miért voltak rosszak a 80-as években készült jó filmek”, és egy kvíz keretében kiderül az is, hogy ki emlékszik a legpontosabban a kötelező olvasmányokra. Az este fél 10-kor kezdődő divatbemutatón pedig fiatal írók, költők – Áfra János, Czinki Ferenc, Kassai Zsigmond, Pallag Zoltán, Pion István és Szabó Tibor Benjámin – is kifutóra lépnek.

A rendezvényhez csatlakozott még többek között a budapesti Írók Boltja, az Alexandra Irodalmi Kávéház, a Libri Mamut, a Bookline Oktogon, az Örkény István Könyvesbolt, a Bookline Astoria, a váci Lyra Könyvesbolt és a soproni Cédrus Könyvkereskedés is.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »