Ma kezdődik a Placc Fesztivál – Tükörben a város szlogennel

szept 23 • Kult & Art • Impress Magazin

A szervezők szándéka, hogy feltárják, felidézzék, felforgassák, újragondolják és átértelmezzék a várost.

A szeptember 28-ig tartó fesztivál Budapest különböző közterein, olyan magyar és nemzetközi alkotócsoportok közreműködésével zajlik majd, amelyek az adott helyszínekhez kapcsolódó, azokra reflektáló alkotásokkal, előadásokkal, installációkkal várják az érdeklődőket.

Kertmozi, valóságszoba, okosszobor…

A fesztivál keretében évről évre olyan ideiglenes alkotásokat is bemutatnak, amelyek akár hosszabb távon is a választott helyszínen maradhatnak. A PLACCC 2014 programkínálatában számos színházi és táncelőadás, köztéri építészeti-képzőművészeti installációk és dizájnakciók is szerepelnek. A Birdwatching4x4 mobil megfigyelődobozában utazva például bárki megtapasztalhatja a belvárosi utcák lassú mozgását, Csepelen egy pop-up galéria és egy valóságszoba nyílik, a 011-Alkotócsoporttal közösen pedig a résztvevők saját döntési elveiken alapuló alkalmi labirintusukat is megépíthetik.

Ezen túl lesz kertmozis filmvetítés a Fix Sarok parkjában, lehetőség lesz kortárs irodalmat hallgatni egy keszonkészülék belsejében, de még interaktív kalandok részese is lehet a látogató egy ember nagyságú okosszobor és néhány „égi (fény)jelet adó” szenzor segítségével.

Részletes program a placcc.nolblog.hu oldalon található.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »