Különleges Szerelemlakat-falak a világ minden tájáról

febr 17 • LifeStyle • Impress Magazin

A „Love Lock” Párizsból indult a 2000-es évek elején, azóta világszerte újabb és újabb városokban jelenik meg különféle érdekes formákban.

A szerelemlakat hagyománya eredetileg Kínából származik, ahol a szerelmespárok egy véget nem érő láncon vagy kerítésen helyezték el a lakatokat abban a reményben, hogy szerelmük öröké fog tartani. Ez a hagyomány megújult formában jelent meg Párizsban a 21. század elején, majd gyorsan elterjedt először Európa szerte, majd az egész világon.

N Seoul Tower, Szöul

Szöulban egy 2307 méter magas felhőkarcolón helyeztek el a szív formájú „Love Lock”-ot. A torony peronján több karácsonyfához hasonlító „szerelemfa” is van szintén telis tele apró lakatokkal. Érdekesség, hogy míg máshol el kell dobni a kulcsot, itt egy külön dobozban gyűjtik.

11szöul

Mount Huang, Kína

A Huangshan hegység Kína középső-déli részében fekszik. Különös látványt nyújtanak a szerelemlakatok, melyek a több ezer méter magas hegysziklák között vannak kifeszítve. A hegyen szinte minden fémből készült láncon lakatok ezrei lógnak, melyet a szerelmesek helyeznek a láncra, majd a kulcsot a völgybe hajítják.

11huangshan

Bajna, Szerbia

Szerbiában nem egy nagyváros forgalmas hídját jelölték ki szerelem hídnak, hanem egy gyönyörű természeti környezetben lévő kis fából ácsolt kis átkelőt, melyet szintén a szerelmesek több ezer lakatja díszít.

11szerbia

Montevideó, Uruguay

A szerelem lakatok Uruguayban is hódítanak. Szerelemfalak és hidak helyet azonban Montevideóban egy szökőkút lett kinevezve erre a célra, ahol szintén él az a babona, hogy ha két szerelmes a kapcsolatuk elején ellátogat a szökőkúthoz, és otthagy egy lakatot szerelem zálogként, akkor szerelmük örökké fog tartani.

11uruguay 

Zion Nemzeti Park, USA

A Utah államban található Zion Nemzeti Park, egy 24 kilométer hosszú, helyenként 800 méter mély kanyon, ahol 2012-ben állították fel a Love Lock állványokat. Mint mindenhol, itt is nagy népszerűségnek örvend a szerelmespárok körében az apró lakat elhelyezés szertartása.

11zion

Luzskov-híd, Moszkva

A moszkvai Luzskov hídon egy lenyűgöző lakat-erdő található. A több fa-szerű szobrot már céltudatosan telepítettek ide. Azóta a „Szerelem vagy Lakat fa” hatalmas népszerűségnek örvend, és mint romantikus idegenforgalmi célpont vált ismertté.

11moszkva

Manarola, Olaszország

Olaszországban az egyik leghíresebb szerelemlakat híd egy gyönyörű tengerparti városban, Manarolában található. A Via Dell’Amore két várost összekötő út, amely a legenda szerint annak idején a szerelmesek találkozóhelye volt. Manapság ez az egyik legnépszerűbb helyszín, ahol a szerelmesek elhelyezhetik szerelmi zálogukat, majd a kulcsokat a tengerbe hajítják.

11manarola

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »