Áprilistól indul a közbringa rendszer – csatoltuk az állomáslistát

febr 18 • LifeStyle • Impress Magazin

Hamarosan Budapesten is megjelennek az európai nagyvárosokból ismert „egyenkerékpárok”, a közbringák.

Ezeket egységes arculatú, jól felismerhető tárolókból lehet majd elvinni, majd használat után bármelyik másik tárolóban leadni.

A közbringa-rendszer

A MOL Bubi nem egy kerékpárkölcsönző, hanem a közösségi közlekedés egy új formája, amely egyesíti az egyéni közlekedés szabadságát a kötött pályás közlekedés megbízhatóságával. Első ütemben 75 helyszínen 1100 kerékpárt lehet majd használni. A pesti oldalon a Nagykörúton és a Városligeten belül, Budán pedig Vízivárosban, valamint a dél-budai egyetemi negyedben és a Margitszigeten.

30 percig díjmentes

A használat 30 percig díjmentes lesz, azt követően a díja meredeken emelkedik. Pár órát meghaladó időre már nem éri meg igénybe venni, ezzel segítjük a rendszer kihasználtságát, hogy akinek szüksége van rá, találjon a tárolókban bringát.

11

A Csepel márkájú bicikliknél alapkövetelmény a defektmentes abroncs, a megszokottnál jóval nagyobb teher- és strapabírás, amihez olyan extra biztonsági megoldások járulnak, mint a teljesen zárt fékrendszer vagy a folyamatosan működő, megállás után is világító lámpák. A kerékpárosok biztonsága mellett a tervezők gondoltak a biciklik biztonságára is: minden Csepel kerékpár rendelkezik a lopásvédelem érdekében GPS modullal, így az egyes bringák sorsa könnyedén nyomon követhető.

A rendszerhez az iOS és Android platformokra fejlesztett mobil alkalmazás is elérhető lesz, amely többek között olyan kérdésekre is választ ad, hogy hol van a közelben Bubi állomás, mennyi a szabad férőhely és az elérhető kerékpárok száma.

Mol Bubi: Állomáslista

Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »