Különleges élmény a Balaton Camino

júl 21 • Földgömb • Impress Magazin

10 nap. 200 km. Több mint 300 ezer lépés. A Balaton Camino túrához bárki csatlakozhat, akár egy kisebb szakaszra, néhány napra, vagy egészen végig is.

Három barátnő 2017 februárjában elhatározta, hogy körbesétálja a Balatont. Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna régóta dolgoznak együtt.

3 barátnő ötlete a Balaton Camino…

Az újévi fogadalmak mellé akkor egy olyan projektet kerestek, amibe teljes szívből, a saját szabályaik szerint, a saját örömükre vághatnak bele.

Balaton Camino - 10 nap alatt a Balaton Körül

A „szezonon kívüli” Balaton hangulat varázslatos

A Balaton körbe gyaloglása Judit ötlete volt, aki régóta bolondult a „szezonon kívüli” Balatonért. Télen például a szürreális, kihalt strandokért, a jégcsapos óriáscsúszdákért és a téli színekért.

A Balaton minden évszakban egészen más arcát mutatja. Mivel a tó közös szenvedély volt, nem is volt kérdés, hogy nekiinduljanak-e.

A 2017-es, zimankós februári túra volt az első, a „Téli Balaton camino”, majd 2018-ban májusban tették meg a Balaton körüli túrát, ez volt a „Tavaszi Balaton camino”. 2019-ben pedig a Balaton őszi arcát fedezték fel együtt. A harmadik a szintén szezonon kívüli „Őszi Balaton Camino” volt.

Balaton Camino - 10 nap alatt a Balaton Körül

10 nap, 200 kilométer, 9 szállás – életre szóló élmény

Mivel a bicikliút jól járható, és nincsenek benne nagy emelkedők, maga a naponta kitűzött 20-25 kilométer egy átlagos ember számára is teljesíthető.

Erdőkben, part mentén, nádasok mellett visz az út. Olyan csúcspontokkal, mint az akarattyai magaspart, a szürke marhás Kerekedi-öböl vagy a fonyódi kilátás a Badacsonyra és a tanúhegyekre.

Balaton Camino - 10 nap alatt a Balaton Körül

Lehet közösen, egyedül, tervezett vagy egyedi útvonalon…

A Balaton Camino mindenki számára nyitott. A túrához bárki csatlakozhat, akár egy kisebb szakaszra, néhány napra, vagy egészen végig is. Közösen is végig járható, de lehet ez egy elvonulós zarándokút is, hasonlóan az el Camino-hoz. Az útvonalat előre is megtervezhetjük, de spontán is nekivághatunk.

Tervezett napi távok:

1. nap: Balatonfűzfő – Balatonvilágos 17 km

2. nap: Balatonvilágos – Zamárdi 20 km

3. nap: Zamárdi – Balatonlelle 24 km

4. nap: Balatonlelle – Balatonfenyves 20 km

5. nap:: Balatonfenyves – Keszthely 26 km

6. nap: Keszthely – Balatonederics 14 km

7. nap: Balatonederics – Badacsonyörs 14 km

8. nap: Badacsonyörs – Zánka 16 km

9. nap: Zánka – Balatonfüred 19 km

10. nap: Balatonfüred – Balatonfűzfő 20 km

További információk: Balaton Camino Facebook oldalán.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »