HIRDETÉS

Kókuszolajjal a fogszuvasodás ellen – ősi ajurvédikus módszer

Már 27 • LifeStyle • Impress Magazin

A kókuszolajjal való öblögetés az egyik legjobb módja annak, hogy eltávolítsuk a szájban lévő baktériumokat, megelőzzük a fogszuvasodást és a különböző fogínybetegségeket.

Az ajurvédikus orvoslásban már 3000 ezer éve ismert a kókusz- olíva- vagy szezámolajjal való öblögetést, mely egy hatékony méregteleíntő-tisztító eljárás. A több percen át a szájban forgatott olaj ugyanis szó szerint kiszívja a szájüregben található szennyeződéseket és egy antiszeptikus környezetet hoz létre, ezáltal megakadályozza a fogszuvasodás és a különféle ínybetegségek (fogínygyulladás, fogínyvérzés, fogínysorvadás) kialakulását.

Megszűnik a fogínyvérzés és a rossz lehellet

Az indiaiak által használt módszer csökkenti a lerakódásokat a fogakon, ezáltal megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását, és megszünteti a fogínyvérzést, illetve fehéríti a fogakat. A napi 10-15 perces kókuszolajjal való öblögetés hatására megszűnik a rossz lehelet és még az immunrendszerünk is erősödik, hiszen a megtisztított szájüregből nem jutnak be a fertőző baktériumok a szervezetbe.

A kókuszolajas öblögetés legnagyobb előnye, hogy fogak között is eltünteti a szennyeződést, illetve olyan helyeket is megtisztít, amit fogkefével nehezen vagy egyáltalán nem érünk el.

Fogmosás előtt vagy után?

Az ősi ajurvédikus technika nem áll másból, mint hogy a szánkba veszünk egy teáskanálnyi kókuszolajat, majd a folyékonnyá vált olajat a szánkban forgatjuk 10 percig, végül kiköpjük, és tiszta vízzel kiöblítjük a szánkat. Ezt a módszert a reggeli fogmosás előtt vagy utána érdemes végezni.

A kókuszolaj bizonyítottan gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású, ezért javasolt a reggeli öblögetésre alkalmazni legalább heti 3-4 alkalommal vagy akár minden nap.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »