Kókuszolajjal a fogszuvasodás és fogínyvérzés ellen – ősi ajurvédikus módszer

márc 27 • LifeStyle • Impress Magazin

A kókuszolajjal való öblögetés az egyik legjobb módja a fogínyvérzés és a fogszuvasodás megezőzésének, illetve kezelésének. 

A kókuszolajjal való rendszeres szájöblögetés szó szerint kiszívja a szájüregben található szennyeződéseket és egy antiszeptikus környezetet hoz létre, írja dr. Josh Axe.

3000 éves ősi módszer

Az ajurvédikus orvoslásban már 3000 ezer éve ismert a kókusz- olíva- vagy szezámolajjal való öblögetést, mely egy hatékony méregteleíntő-tisztító eljárás.

Ez az egyszerű módszer megakadályozza a fogszuvasodás és a különféle ínybetegségek (fogínygyulladás, fogínyvérzés, fogínysorvadás) kialakulását.

Egyszerű módszer a fogszuvasodás és fogínyvérzés ellen

Az indiaiak által használt módszer csökkenti a lerakódásokat a fogakon, ezáltal megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását, és megszünteti a fogínyvérzést. Sőt! Még fehéríti is a fogakat.

A napi 2-3 perces kókuszolajjal való öblögetés hatására megszűnik a rossz lehelet és még az immunrendszerünk is erősödik, hiszen a megtisztított szájüregből nem jutnak be a fertőző baktériumok a szervezetbe.

A kókuszolajas öblögetés legnagyobb előnye, hogy fogak között is eltünteti a szennyeződést, illetve olyan helyeket is megtisztít, amit fogkefével nehezen vagy egyáltalán nem érünk el.

Fogmosás előtt vagy után?

Az ősi ajurvédikus technika nagyon egyszerű. Vegyünk egy teáskanálnyi kókuszolajat a szánkba, majd a folyékonnyá vált olajat forgassuk néhány percig a szájüregben, úgy, hogy az olaj a szánk minden zugába eljusson.

Végül köpjük ki, és tiszta vízzel öblítsük ki a szánkat. Ezt a módszert általában a reggeli fogmosás előtt végzik, de van, aki jobban szereti fogmosás után csinálni.

A kókuszolaj bizonyítottan gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású, ezért javasolt a reggeli öblögetésre alkalmazni legalább heti 3-4 alkalommal vagy akár minden nap.

Fazakas Virág

Fogfehérítő fogkrém házilag szódabikarbónából – a fogkövet is eltávolítja

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »