Csináld magad cérnaképek a falra

aug 14 • Enteriőr • Impress Magazin

Egy újabb izgalmas „csináld magad kép a falra” technika, mellyel saját kezűleg készíthetsz egyedi képeket és dekorációkat otthonod falára.

Geometriai alakzatok, betűképek, különféle feliratok vagy egyedi faliképek is készíthetők a cérnakép technikával. A cérnaképek hátteréül szolgáló felülethez többféle megoldás közül választhatsz.

A háttér kiválasztása

A háttér lehet farost lemez, parafatábla, képkeret vagy akár vékony habkarton, melyre az alakzatod kerül. A képet pedig akár cérnából, színes zsinegből vagy fonálból is elkészítheted.

szerk2

Lépésről lépésre

1.lépés: Fesd le az általad kiválasztott hátteret (farost lemez, fakeret, parafatábla, vékony habkarton) olyan színűre, amilyen hátteret szeretnél a képednek.
2.lépés: Amikor megszáradt a festék, rögzítsd a felületre a sablont, vagy egy üres papírlapot, és rajzold rá a mintát.
3. lépés: Egyforma távolságban verd a szögeket a képbe.
4. lépés: Távolítsd el a papírt.
5. lépés:  Jöhetnek a cérnák, melyet a szögekre hurkolhatsz keresztbe kasul

szerk0

Sziluett képek

A sziluett képeknél a belső alakzatot hagyd szabadon, illetve hurkokkal is végigmehetsz a szélén, hogy még jobban kihangsúlyozd a kép körvonalát.

11A többi felületet pedig akár szabadon is hagyhatod, vagy pedig teleszőheted a körülötte lévő területet a hátteredhez képest kontrasztos cérnával. Válassz hozzá színben passzoló hátteret és képkeretet, melyben jobban tud érvényesülni az alkotásod.

33

Betűképek és állatfigurák

Ugyanezzel a technikával betűképeket, vagy állatfigurákat is készíthetsz, illetve hosszabb rövidebb feliratokat is kreálhatsz. Ha több színt szeretnél használni, akkor vágd el a cérnát ott, ahol szeretnél színt váltani, majd csomózd az egyik szögre, és máris folytathatod a munkát a következő színnel.

szerk3

Portrék és geometriai alakzatok

A cérnaképekkel való alkotásnak nincsenek korlátai, bármilyen képet megalkothatsz. A cérnaképeknél egyszerűen más technikát kell alkalmazni, mint  rajzolásánál vagy festésnél. Itt a kontúrt a szögek jelentik, festék helyett pedig a színes fonalak vagy cérnák töltik ki a teret.

szerk34

Csináld magad mozaikkép a falra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »