Ilyen lenne a világ, ha látnánk a WiFi-t

szept 18 • Kult & Art, LifeStyle • Impress Magazin

A NASA volt alkalmazottja és egy művész megmutatta, milyen valójában az a WiFi-vel behálózott világ, melyben élünk.

A WiFi hullámok láthatatlanul vesznek körül bennünket, elektroszmogot alkotva világukban. Hatását néhányan egyáltalán nem is érzékelik, bizonyos embereknél azonban számos tünetet okoz. Nickolay Lamm művész és a NASA volt alkalmazottja M. Browing Vogel asztrobiológus kidolgozott egy képsorozatot, melyen bemutatták, milyen lenne a világ, ha látnánk a minket körülvevő WiFi jeleket.

Láthatatlan hullámerdő

Amióta elterjedt a vezeték nélküli kommunikáció, a WiFi, azóta az egész világot behálózza ez a láthatatlan hullámerdő, amely a világ információs technológiáit táplálja.

11

Villámgyorsan terjednek

A wifi-adatokat szállító hullámok villámgyorsan terjednek a levegőben; az adatok impulzusok vagy hullámok formájában áramlanak. Lamm és Vogel képei megmutatja, milyen lehetne a hullámok mérete, formája és színe, ha azt az emberi szem érzékelné.

22 

Gömb alakzatban sugárzik

A WiFi hullámok amplitúdója és ereje a jeladó forráshoz közel a legerősebbek, és egyre csökkennek, ahogy tovaterjednek a térben. Lamm és Vogel a hullámokat szép színes diagramokkal ábrázolta.

33

A Routerek és a számítógépek 7-12 centiméter széles hullámokat küldenek és fogadnak. Vogel megfogalmazása szerint a „normál” WiFi gömb alakban terjed és a kültéri készülékek hatótávolsága akár 100 méteres is lehet.

44

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »