Illóolajok fejfájásra

szept 10 • LifeStyle • Impress Magazin

Bizonyos növényeknek a fája, szirma, levele, vagy gyümölcsének héja fájdalomcsillapító illóolajokat tartalmaz.

A fejfájás, elsősorban a migrén az egyik leggyakoribb civilizációs kór, úgy nevezett stressz betegség. A gyógyszeripar újra meg újra feltalál valamilyen gyorsan ható készítményt, pedig a fejfájás megszüntetésének kevésbé ártalmasabb módja is van, mint a gyógyszerszedés.

A görcsoldó levendulaolaj

A levendula olaj nyugtató, görcsoldó és fájdalomcsillapító hatásairól ismert. Épp úgy oldja a belső feszültséget, mint a fizikai tüneteket. A levendula illóolaját tehetjük aromalámpába, vagy masszázs olaj formájában is alkalmazhatjuk. A Római Birodalomban leginkább fürdőkben használták.

Rózsaolaj a hatékony fájdalomcsillapító

A rózsa és a rózsafa olaj szintén nyugtató és fájdalomcsillapító hatású. Pozitívan hat az érzelmekre, és a hangulatunkra is. Ellazít, kiegyensúlyoz, megnyugtat. Csepegtesd az illóolajat aromalámpába, gyújts meg pár teamécsest, és pihenj pár percig egy csendes szobában.

Erős fejfájásra borsmentaolaj

Erős fejfájásra a legjobb orvosság a borsmentaolaj. Aromalámpa helyett azonban hatékonyabb, ha egy zsebkendőre csepegtetsz belőle pár cseppet, és közvetlenül lélegzed be tömény borsmenta illatát.

Cédrusfa stressz alapú fejfájásra

A cédrusfa nyugtató és egyben idegerősítő hatású. Ha a fejfájást a túl sok stressz vagy idegi megterhelés váltja ki, akkor érdemes kipróbálni ezt a több ezer éve ismert illóolajat. Masszírozd be vele a halántékodat, vagy csepegtess belőle párat egy zsebkendőre, és lélegezd be a hatóanyagokat.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »