Így megy a használt informatikai és kommunikációs eszközök felvásárlása

máj 3 • LifeStyle • Impress Magazin

A leselejtezésre ítélt, használt informatikai és kommunikációs eszközök felvásárlása nem új keletű dolog, és mondhatni a természet rendje. Legalábbis, ha valaki komolyan gondolja, hogy tesz a környezetéért, engedi ezen termékek másodvirágzását. Egyre többen választanak ilyen készülékeket. Most megnézzük, miért érdemes magánszemélyként és cégként is foglalkozni ezzel.

Mindenkinek vannak használt informatikai és kommunikációs eszközei

Csak nem mindegy, hogy mit kezdünk velük! Ezekre az a jellemző, hogy még azelőtt megválunk tőlük, lecseréljük őket, még mielőtt valóban használhatatlanná válnak. Ennek pedig az az oka, hogy hatalmas ütemben fejlődnek ezek az iparágak, így gyorsan elavulttá válhatnak ezek a gépek, hamar úgy fogjuk érezni, hogy lassú az, ami nemrég még nagyon gyorsnak tűnt. 

A PC Aréna felvásárlási programja épp az ilyen termékek begyűjtését célozza meg! Lehet az okostelefon, egy hálózati eszköz, szerver, monitor, táblagép, laptop vagy egy komplett PC, a cégnél gondoskodnak ezen hardverek begyűjtéséről, újrafelhasználásáról, újrahasznosításáról.

Megpróbálhatunk mi magunk is megszabadulni tőlük, például családon belül odaadhatjuk valakinek, ha szüksége van rá, vagy az ismerőseink között is kereshetünk valakit, akinek szüksége lehet rá. De akár mi magunk is értékesíthetjük, hátha valaki megvásárolja tőlünk. Ezek azonban egy cég esetén már nem ennyire egyszerűek. Épp ezért érdemes a fent már említett felvásárlást szem előtt tartani. Ez ráadásul több lehetőséget is tartogat számunkra!

Milyen előnyei vannak egy felvásárlásnak?

Gyorsan megkapjuk az ajánlatot a felsorolt termékeinkre, és ha olyan céget választunk, mint a már említett PC Aréna, akkor biztosak lehetünk benne, hogy vonzó árat fogunk kapni.

Gondoskodni fognak a szakszerű adatmegsemmítésről. A biztonságnak és az adatvédelemnek fontosnak kell lennie, ezért bizonyosodjunk meg arról, hogy a megsemmisítést elvégeztük, vagy el fogja végzi a cég.

Nagyobb mennyiség esetén rugalmasabbak a felvásárlók, így még a szállításról is gondoskodnak, így ezzel sem lesz plusz költségünk.

Egy ilyen megoldással garantálni tudjuk, hogy fenntartható módon járunk el. Így egy informatikai vagy kommunikációs eszköz élettartama több évvel is kitolható. 

Lehetőségek a második élethez

Ha a berendezések felújítását elvégezték, akkor több lehetőségünk is nyílik, hogy miként akarunk velük eljárni:

  • – Fogyasztóbarát módon értékesítésre kerülhetnek, így olcsó, mégis kiváló darabokat vásárolhat bárki, akit még akár évekig is kiszolgálhatnak ezek a termékek.
  • – Jótékonykodhatunk is azzal, hogy eladományozzuk a felújított készülékeket például egy közösségi szervezetnek vagy egy oktatási intézménynek.
  • – Kedvezhetünk a saját munkavállalóinknak is, akiknek felajánlhatjuk megvételre őket egy egyedi, nagyon kedvezményes áron.

Bármelyik mellett is döntünk végül, a használt informatikai vagy kommunikációs eszközeink kapni fognak egy második esélyt és pluszban pár működési évet.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »