A legjobb kültéri bútorok a kertbe vagy a teraszra

máj 3 • LifeStyle • Impress Magazin

A függő bútorok megjelenésével mindenki azonnal rohant az üzletekbe, hiszen annyira hangulatosak, kényelmesek. A különleges dizájnnal készült berendezések megadják azt az érzést, melyet a lebegés látszata és a szabadban való időtöltés összjátéka teremt. Egy jól megválasztott kerti függőfotel vagy ágy kiváló megoldás lehet, ha szeretnénk kikapcsolódni, lelassulni, a természet közelében tartózkodni. A különféle stílusú és anyagú bútorok között bárki találhat számára megfelelő stílust és kialakítást.

Az alábbiakban bemutatunk néhány, a gravitáció legyőzésére tervezett különleges változatot, amelyekkel bárki saját oázist hozhat létre otthon.

Hogyan válasszunk?

A Kulteributorok.hu prémium függőágyaiban senkinek sem kell csalódnia. Ezek a kültéri bútorok legnépszerűbb darabjai, ami talán nem is akkora véletlen. Képzeljük csak el, hogy mennyire kellemes egy forró nyári napon a levegőn pihenni, olvasni, koktélozni, esetleg kávézni. Megcsodálhatjuk a naplementét, nézhetjük a madarakat, a fák lombjait, hallgathatunk zenét, alhatunk, szinte bármire alkalmasak.

Ehhez azonban az kell, hogy a megfelelő modellt válasszuk ki. A függőágyak anyaga és stílusa meghatározó lehet mind a kényelem, mind a tartósság szempontjából. A pamut megoldások bár puhák és kényelmesek, nem szabad őket rendszeresen kint hagyni az esőn és a tűző napon. Kevésbé időjárásállóak, mint például a poliészter alapú kivitelek. A kötött függőbútorok bohém hangulatot kelthetnek, míg a szövetek elegánsak és modernek.

A méret és a forma kérdése

Itt már nehezebb dolgunk van, hiszen mind méretben, mind formában jelentősen eltérhetnek egymástól. Vannak hagyományos egy-, esetleg kétszemélyes bútorok, de akadnak családi méretű függőágyak is. Ezekben több személy is kényelmesen elférhet. Fontos, hogy az állványok esetében ne spóroljunk, hiszen ezek azok, amelyek tartanak majd minket és magát a berendezést. Ezek különbözőek lehetnek, vegyük tehát figyelembe hozzá a rendelkezésre álló teret!

Ami pedig a mintát és a formát illeti, nagyban hozzájárulhatnak a kültéri nappali hangulatához. Olyan függőágyat érdemes beszerezni, ami színben és formában is passzol a többi bútorhoz, így harmonikus lehet az összhatást. Ezek a berendezések alkalmasak lehetnek arra, hogy kiélezzük a természet közelségét, miközben játszunk a gravitációval.

Mire figyeljünk függőfotel esetén?

A másik lehetőség a függőfotel, amely esetében az anyagok széles választéka lehetőséget ad arra, hogy bárki megtalálja az ízlésének és a szükségletének megfelelő változatot. A rattan függőszékek időjárásállóak, természetes a megjelenésük, míg a vászon vagy a pamut sokkal kényelmesebbek és mobilisabbak.

Lényeges kérdés még a dizájn, hiszen akadnak modern és minimalista, bohém és vintage, valamint hagyományos megoldások is. A különböző formákkal, mint a tojás vagy a klasszikus hinta alakú változatokkal más-más hangulatot érhetünk el.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »