Hungarian Songbook egy dzsesszzongorista interpretálásával a Müpában

nov 18 • Kult & Art • Impress Magazin

Káel Norbert dzsesszzongorista új ruhába öltöztette a magyar populáris dalköltészet klasszikusait.

A Nagy Magyar Daloskönyv elkészítését az 1920-as és az 1950-es évek között keletkezett népszerű amerikai slágerekből összeálló The Great American Songbook inspirálta. A The Hungarian Songbook című műsorban két színművész, Nagy-Kálózy Eszter és Hirtling István énekli el a zenekara és az MR Szimfonikusok által kísért számokat.

A békebeli atmoszféra a hangosfilm hőskorát idézi

„A dallamot és az általa kijelölt funkciós rendet minden esetben megőriztem, bizonyos daloknál stiláris fordulatokat hallhatunk. Felbukkanhatnak akár közbeékelt klasszikus zenei epizódok, nem várt váltások egy-egy szám közben is, helyenként a páratlan metrumok alkalmazásától sem riadtam vissza” – mondta a dalok újrahangszereléséről Káel Norbert.

A válogatás és a többszöri rosta után a végső húsz sláger – köztük a Meseautó, a Köszönöm, hogy imádott vagy a Találkozás egy régi szerelemmel – kapott helyet a műsorban. Az elegáns, letisztult eszközökkel operáló színpadképet megálmodó Böhm György rendező a fekete és fehér színek dominanciájával egy igazi, békebeli atmoszférát szeretne megteremteni, ahol a néző a hangosfilm hőskorába képzelheti magát.

A november 20-i előadást még két további követi, december 30-án és 2015. február 15-én.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »