Dizájnos esőcsatornák

nov 18 • Enteriőr • Impress Magazin

Az esőcsatornák általában jelentéktelen tartozékai egy háznak, a megszokott, szürke bádogcsövek helyett azonban dizájnos megoldások is léteznek.

Az esővizet pedig érdemes összegyűjteni, és újrahasznosítani akár a kerti növények öntözéséhez, víztisztító berendezéssel kombinálva pedig a háztartásba is visszaforgatható.

Elefántok az eresz alatt

Egy látványos művészi megoldás, elefántszobrok gyűjtik az esővizet az eresz alatt. A tetőn végigfutó csövekből, az eresz alatti falra rögzített elefántszobrok ormányába folyik tovább a víz, majd a függőleges bádogcsöveken át fut tova a vízgyűjtőbe.

12

Akár dizájnos virágtartó állvány is lehet…

A hajlított bádogcsövekből akár különleges virágállvány is készíthető. Jópofa látványt nyújt, ahogy a kacskaringós bádogcsöveken stílusban passzoló, fémből készült kaspókban színes virágok díszelegnek a ház falán.

33 

Esőcsatorna színes kövekből

Egy családi ház keleties stílusú, egymásra helyezett kövekből építtetett csatornát, mely ékszerként fut végig a ház falán. Az egymást követő nagy és kicsi kövekből álló toronyban speciális víztisztító berendezés is működik, mely megtisztítja az esővizet a levelektől és a homoktól.

11

Hajlított csövek tekeregnek a házfalakon

Az eső hazájában, Angliában és Írországban a jellegzetes vörös téglaépületek falán, több helyen is felbukkannak a különféle módon és változatos formában meghajlított esőcsatornák.

44 

A zenélő ház – koncert az esőben

A zenélő ház Németországban található, Drezda városában, mely egy művészeti projekt keretében valósult meg. Az esőben zenélő ház nem csak egy különleges otthon, hanem turistalátványosság is egyben. Ahogy elered az eső, alkalmi közönség gyűlik a ház köré, hogy hallgassa az esőkoncertet.

55

 Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »