Cube House az arizonai kaktusz sivatagban

nov 17 • Enteriőr • Impress Magazin

Három furcsa kockaépítményből álló lakóház áll a többméteres kaktuszok között az arizonai Soronan-sivatagban.

Rick Joy építészmérnök tervei alapján épült a Sagauro kaktuszok tövében három terráriumra hasonlító, rozsdásacéllal kombinált üvegkocka, a Desert Nomad House.

Élet a kaktuszok között

A három különböző méretű kocka mindegyike egy-egy különálló lakóegység, saját fürdőszobával, étkezővel, dolgozószobával és hálószobával. A házak különböző szinten lettek kialakítva, melyekből lélegzetelállító kilátás nyílik a több méteres kaktuszokkal övezett sivatagi tájra.

111

Mindegyik kocka más irányba néz

Az egymás mellett lévő épületek úgy lettek elrendezve, hogy mindegyik más szinten és irányba néz, így mindegyik házból a sivatag más és más arcát lehet szemlélni.

44

A Desert House kockák egyik fala a padlótól egészen a plafonig vastag üvegből készült, ezáltal szinte egybeolvad az otthon és a natúr stílusú belső terek berendezése a természettel. A hatalmas üvegfalakon keresztül zavartalanul lehet gyönyörködni a táj szépségében.

12

Minimál design

A Desert Nomad House belső tere egy minimál design, egyszerű és letisztult formatervezés, művészi elgondolás. Természetes anyagok, natúr bútorok és faragott szobrok töltik be a sivatagi otthon terét.

2222

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »