Hordozható mikro apartman – napelemes öko design

márc 5 • Enteriőr, ÖKO-világ • Impress Magazin

Megújuló energia, saját vízgyűjtő rendszer és komposztáló WC is működik ebben a mindennel felszerelt kis kompakt kuckóban.

Az energiatakarékos mikro apartmant a Green Montain College diákjai tervezték a főiskola környezetvédelmi programjának keretében.

Környezetbarát kis kuckó

Az egyszemélyes mobil otthon a megújuló energia és ökológiai tervezés irányelvei szerint készült. Az OTIS (Optimal Traveling Independent Space) elnevezésű építményt 16 diák tervezte közösen, mely az az ő olvasatukban egy optimális mobil és független, lakhatásra alkalmas teret jelent.

11

Napelemek, víz újrahasznosítás, komposztáló WC

A házikó aerodinamikai konstrukció, melyet szabványos traileren is lehet vontatni, igény szerint bárhová. Megvan a saját esővízgyűjtő rendszere, mely táplálja a vízvezetékeket, mindemellett 120 wattos napelemes rendszer biztosítja a villamos energiát. A hulladékok kezelésére is kitaláltak egy érdekes megoldást, a komposztáló WC-t.

33

Az egyszerű, természet közeli és nomád életstílus nem csak Európa szerte hódít, mára az amerikai diákokat is megérintette, akik a boldog életet már kisebb helyigénnyel is el tudják képzelni. Az OTIS egy környezetbarát kis mobil otthon, alacsony karbantartási költséggel, ami elsősorban diákok számára jelenthet alternatív lakhatási megoldást.

 Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »