A zöldségek hangja (videó)

márc 6 • LifeStyle • Impress Magazin

Egy új elektromos eszköz segítségével meg lehet szólaltatni a növényeket és zöldségeket, így akár hangszerként is használhatók.

A PCB-alapú OTOTO hangátalakító elektronikus eszköz egy londoni design stúdió, a Dentaku fejlesztése.

Hangátalakító eszköz

A PCB-alapú hangátalakító úgy működik, mint egy zenei billentyűzet, az érzékelő csatlakoztatásával pedig lehetővé teszi, hogy megszólaljanak a különböző agyagok. Az érintőpados eszköz bármire rácsatlakoztathatók, így lehet akár zöldségekből dobot, lefolyócsövekből szaxofont, növényi zongorát készíteni, illetve olyan alkalmazás is beállítható, mely érintésre aktiválja a növények hangját.

11

A krokodilcsipeszek segítségével a zenei hangokat transzformáló „billentyűzet” bármilyen vezető anyagra rácsatlakoztatható, amely majd elindítja a hangokat. A hang átalakító eszköz akár egy ceruzával rajzolt képet is meg tud szólaltatni.

22

Minden élő vagy élettelen tárgynak van egy rá jellemző „hangja”, vagy rezgése, amit az OTOTO átalakító meg is tud szólaltatni. Segítségével gyakorlatilag bármiből készíthető „csináld magad” zenei eszköz, melyekkel különböző dallamokat lehet lejátszani.

 Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »