Házi praktikák fáradt szemre

jan 2 • LifeStyle • Impress Magazin

A szemvidítófűből készült borogatás felfrissíti, a gyógynövényes szempárnácskák pedig megnyugtatják a fáradt, túlterhelt szemeket.

Egy egész napos irodai munka, éjszakába nyúló tanulás vagy átmulatott éjszaka után jót tesz a szemnek egy kis gyógynövényes kezelés.

Szemfrissítő borogatás – szemvidítófűből

A cinkben gazdag szemvidítófű nem véletlenül kapta ezt a nevet, már a középkorban is említést tesznek róla, mint ami „gyógyítja a szem minden gondját-baját”. A szemvidítófűből készült borogatás azonnal felfrissíti a szemet.

Hozzávalók:
– 10 g szárított szemvidítófű-virágzat
– 2 dl ásványvíz

A szárított virágot a vízzel együtt tedd fel főnő egy edényben. Forrás után még 5 percig főzd, majd szűrd le és töltsd egy tiszta üvegbe. A gyógynövényes főzetbe márts két vattapárnát, jól nyomkodd ki, majd helyezd a szemeidre 10-15 percre.

Gyógynövényes szempárnácskák

Egy fáradt nap után kellemesen nyugtató hatású a gyógynövényes szempárnácskák használata. Akár egy illatos kádfürdő idejére is felhelyezheted őket, vagy ha csak egyszerűen pihenni szeretnél. A párnácskákban lévő gyógynövények megnyugtatják a fáradt, megterhelt szemeket. Az illatuk és a hatásuk egy évig kitart.

Hozzávalók:

– 1 db selyem vagy pamut anyagból készült szövettasak
– 1 ek szárított levendulavirág
– 1 ek lenmag
– 1 ek szárított kamillavirág
– 1 ek borsmenta
– pár csepp levendula-illóolaj (elhagyható)

Keverd össze a gyógynövényeket egy tálkában, majd cseppenként add hozzá a levendula-illóolajat. Töltsd a szövettasakba, majd jól kösd be a szárát. Helyezd a szemeidre, és pihenj, amíg jól esik.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »