HIRDETÉS

Házi ketchup és paprikakrém friss alapanyagokból

nov 15 • Fűszer • Impress Magazin

A házi ketchup sokkal finomabb és egészségesebb, mint a bolti, mivel friss alapanyagokból készülnek, mesterséges adalékok hozzáadása nélkül.

A házi ketchup elkészítése rendkívül egyszerű. A bolti változatoknál sokkal zamatosabb. Fogyaszthatjuk bármilyen sülthöz, olaszos tészta ételhez, vagy akár egyszerűen kenyérre kenve is.

Házi ketchup

Hozzávalók: 

– 1,5 kg paradicsom
– 3 ek cukor
– 3-4 ek ecet
– 1 tk só
– 500 ml víz
– 1 gerezd fokhagyma
– ¼ tk őrölt fahéj
– ¼ tk őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

1. A paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk, és egy kuktában vagy egy lábosban kevés vízzel kb. 15-20 percig főzzük.

2. Botmixerrel pürésítsük, majd egy szűrőn keresztül öntsük át egy lábosba.

3. Az átszűrt paradicsomléhez adjuk hozzá a cukrot, az ecetet, a sót, az 1 gerezd fokhagymát, és ízlés szerint egy kevés őrölt szegfűszeget és fahéjat.

4. Alacsony hőfokon főzzük 15-20 percig, folyamatos kevergetés mellett.

5. Miután kihűlt töltsük üvegbe, vagy műanyag flakonba.

ketchup házilag friss paradicsomból

Házi paprikakrém

Hozzávalók:

– 6 db kápia paprika
– 4 ek só

Elkészítése:

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és turmixgépben krémes állagúra turmixoljuk.

Hozzákeverjük a sót, majd tiszta üvegekbe szedjük, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk.

paprikakrém házilag

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »