Hasonmás kerestetik, te is jelentkezhetsz

okt 30 • Kult & Art • Impress Magazin

A fotókon látható személyek semmilyen rokoni kapcsolatban nem állnak egymással, mégis, mintha ikrek lennének…

Francois Brunelle kanadai fotós olyan emberekről készít képeket, akik megtévesztésig hasonlítanak egymásra, holott nem állnak rokonságban egymással, nem ismerik egymást és soha nem is találkoztak.

Mindenkinek van egy hasonmása valahol a világban

Brunelle már 18 éves kora óta tanulmányozza az emberi arcokat. Mindig is szerette megfigyelni a különböző vonásokat, a karakterek jellegzetességeit. Legjobban azonban a különböző személyek közti hasonlóságok érdekelték.

11szerk

Az ismerősei között egyszer felfigyelt két személyre, akik megszólalásig hasonlítottak egymásra. Annyira megragadta a látvány, hogy megérte őket, jöjjenek el a stúdiójába, had készítsen róluk egy közös képet.

33szerk

Az eset után elgondolkozott azon, hogy talán lehetséges, hogy mindenkinek van egy hasonmása valahol a világban. Valaki, akit nem ismerünk, soha nem találkoztunk vele, semmilyen rokoni szál nem köt össze bennünket, mégis mintha az ikerpárunk lenne.

22szerk

Hogy kiderítse, belevágott az „I’m not alike” projektbe, és tudatosan kezdett kutatni olyan fotóalanyok után, akik rendkívüli módon hasonlítanak egymásra.

A közel 200 képből álló fotósorozat hosszú évek alatt készült el, amihez a világ minden tájáról jelentkeztek hasonmások. A projectnek pedig még koránt sincs vége, Brunelle még mindig kutat hasonmások után, e-mailben lehet jelentkezni.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »