Ha beüt a krach, jobb az adatmentést szakemberekre bízni

márc 14 • egyéb • Impress Magazin

A legtöbben nem is gondolunk az adatmentésre, egészen addig, amíg szükségünk nem lesz rá. Márpedig sajnos bárkivel megtörténhet, hogy valami gond adódik a gépével, és elveszít róla mindent. Ilyenkor nem az a legbölcsebb, ha mi magunk ugrunk neki, hátha ki tudjuk még nyerni az adatokat. Jobb ezt mély tudással rendelkező, gyakorlott szakemberekre bízni!

A biztonsági mentések fontossága

Maga az adatmentés legyen egy olyan végső megoldás, amire lehetőleg sohase legyen szükségünk. Érdemes tudni, hogy ha mégis szükség lesz rá, akkor sem garantált, hogy mindent ki tudnak menteni a tárolóegységről. Épp ezért tennünk kell annak érdekében, hogy ne jussunk el idáig.

A legjobb, amit tehetünk, az az, hogy rendszeresen biztonsági mentéseket készítünk! Ha a meglévő nélkülözhetetlen adatainkról bizonyos időközönként készítünk egy másolatot, akkor máris megtettünk mindent azért, hogy elkerüljük a hatalmas problémákat. Minél sűrűbben és minél automatikusabban történik a biztonsági mentések elkészítése, annál kisebb lesz az esélye annak, hogy valami igazán fontosat elveszítsünk.

Ezt nem csak akkor érdemes elkezdeni, amikor már érezzük a gépünkön, hogy lassul, olykor befagy. Akkor lesznek az adataink igazán biztonságban, ha ezt ettől függetlenül is elvégezzük. Bármikor történhet valami. Az ördög nem alszik, legyünk hát mi is résen!

Az adatmentést bízzuk szakemberekre!

Már beszéltünk arról, hogy mennyire fontos az elővigyázatosság, az előretervezés és a rendszeresség az adataink megóvása szempontjából. Mégis tudni kell, hogy ennek ellenére is történhet olyan, hogy minden elvész a háttértárolónkról. Ha a fentieket betartjuk, akkor csak azt nem tudjuk helyreállítani, ami a legutóbbi biztonsági mentés óta keletkezett.

Ha viszont pont erre van szükségünk, akkor nincs más dolgunk, mint a megfelelő szakembereket felkeresni, akik megpróbálják kinyerni az adatainkat a sérült eszközből. Ilyenkor semmiképp se törjön elő belőlünk az informatikus vagy az ezermester! Ez nem a legjobb alkalom arra, hogy kiéljük a “Do It Yourself” mániánkat! Ha valóban fontos fájlok tűntek el, akkor irány egy szakember!

Mit tud egy kiváló, adatmentéssel foglalkozó cég?

Nem árt tudni, hogy hogy mire képes egy profi szakember, aki tud majd segíteni a problémánkon.

A többéves tapasztalat máris árulkodó jel, erre valószínűleg szükségük is van a hétköznapokban, ha sokak által reménytelennek ítélt eseteket akarnak megoldani. Rendelkezniük kell korszerű technikai ismeretekkel, egyúttal ismerniük kell a legmodernebb adattárolási módszereket és megoldásokat. Ne hozza őket zavarba se az SSD, se a HDD, de a memóriakártya, pendrive, RAID vagy NAS se okozzon gondot!

A legjobb helyeken ingyenes bevizsgálást biztosítanak, a szolgáltatásuk pedig sikerdíjas, melynek ára fent van a honlapjukon. Így gyakorlatilag nekünk ügyfeleknek semmi kockázatunk nincs, mivel csak akkor kell fizetnünk, ha valóban meg is kaptuk az elveszettnek hitt adatainkat.

Ha van rendszeres biztonsági mentésünk, akkor jó eséllyel nem jutunk el idáig.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »