Gyönyörű zuhatag egy spanyol kisváros közepén

jan 23 • Földgömb • Impress Magazin

Obrach del Castillo egy hangulatos kisváros Burgos tartományban, Spanyolország északi részén.

Spanyolország karsztos táján járunk, ahol a víz formálta vidék megkapó látványa fogad. A városon keresztülfutó sebes patak vízeséseket, zuhatagokat, és kisebb medencékben csillogó tavakat formál.

Élet egy kanyon mélyén

A folyómederben épült történelmi város sok geológust és tudóst vonz, akik rég letűnt kultúrák nyomai után kutatnak. Megkapó látványt nyújtanak a száz méteres sziklák között a völgyben sorakozó házak. Ez a mediterrán kisváros szépen gondozott parkok és különleges természeti kincsek gazdája.

11

A víz egy barlangból tör elő

A víz egy meredek szikla üregében található barlangból tör elő, és keresztülszeli az egész várost, ahol a kanyargós utcácskák között csordogál tova. A sziklákból kis átjárókat faragott magának az idők folyamán, de van, ahol a helyiek építettek alagutakat, átjárókat, hogy szabad utat engedjenek a zuhatagnak.

22

Összhangban a természettel

A barlang tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a városra és a kanyonra. Pontosan végigkövethető, ahogy a víz utat tört magának, és ahogy szerteágazva csorog végig a házak között.

33

A település házait úgy építették, hogy a patak természetes folyását semmi ne akadályozza. A spanyol kisváros Obrach del Castillo csodaszép példája a természet és az építészet összhangjának.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »