Gyógynövényekkel az allergia ellen – a bükki Gyuri bácsi tanácsai

máj 31 • LifeStyle • Impress Magazin

Él valahol a Bükk rejtekében egy varázslatos öreg füvesember, aki úgy ismeri a gyógynövényeket, mint ahogy ma már kevesen. 

A 88 éves Gyuri bácsi, ha épp nem a Bükkben barangol, akkor a gyógynövények hatásairól tart előadást az ország másik szegletében, gyógynövény-túrákat szervez, vagy könyvet ír a tapasztalatairól. „A tudomány egyik nagy rejtélye az allergia, ez a napjainkban oly gyakori betegség. Oka az, hogy az immunrendszerünk nem úgy működik, ahogyan kellene, és ez részben azért van, mert funkciójában zavarják a mesterséges anyagok”, írja weboldalán. Tanácsai pedig a következők:

 1. lépés: tisztítás

Első lépésben segítenünk kell saját szervezetünknek a védekezésben. Egy tavaszi tisztító kúrával ki kell űznünk minden lerakódott káros anyagot nyirokrendszerünkből. A tisztító kúrát végezhetjük csalánnal, mely egyik legkiválóbb gyógynövényünk. Sok vasat és C-vitamint tartalmaz, de kovasav tartalma miatt 6 hétnél huzamosabb ideig nem iható folyamatosan. Napi egy csészével igyanak belőle éhgyomorra. Ihatjuk a Gyuri bácsi-féle kipróbált és kedvelt Tisztító teát is, szintén napi egy csészével.

2. lépés: immunrendszer erősítés

Immunrendszerünket megerősíthetjük gyógynövényekkel, elsősorban olyanokkal, amelyek sok C-vitamint tartalmaznak. Ilyenek a csipkebogyó, melyet különleges módon kell elkészíteni: hideg vízben áztatjuk 6-8 órán keresztül, de akár egész éjszaka is, fellangyosítva fogyasztjuk. Kiváló üdítőital is, megelőzésként is ajánljuk. Természetes források a szeder, paprika, a citrom és a narancs, gyógynövények közül a tyúkhúr, a cickafark és a ribizli levél.

3. lépés: az allergia kezelése

Az allergia kezelését a tisztító kúra és az immunerősítés után az útifűvel, kakukkfűvel, fürtös mentával kell folytatni. Ezek a növények képesek elmulasztani az allergiát, de csak nagyon lassan. Legalább egy évig kell folyamatosan inni, naponta egy csészével éhgyomorra. Belőlük készül Gyuri bácsi Allergia teája, melyet sokan dicsérnek.

 További információk: Gyuri bácsi weboldalán.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »