„Foodscape” ART – fantasztikus tájképek ételekből

jan 23 • Kult & Art • Impress Magazin

Carl Warner alkotásain ananászból épül a Kínai nagy fal, kókuszreszelék borítja a Taj Mahal palotát. Íme, az ehető tájképek!

A londoni székhelyű fotós Carl Warner, teljesen újraértelmezte a tájkép fotózás fogalmát. A fotóin látható tájképeket ugyanis saját „foodscape” stúdiójában alkotja, kreálja, építi ehető alkotóelemekből.

Tájképek és nevezetességek

A fotós fejéből egy unalmas reklámügynökségi munkamegbeszélést követően pattant ki a „foodscape” ehető tájkép gondolata. Bár sikeres volt a szakmájában, munkája egyre kevesebb kreativitást igényelt tőle. Valami új dolog után kutatott…

22

A különös látásmóddal megáldott fotós mindig is szeretett tájképeket fényképezni. Lenyűgözték a kikötők, városok és a természet, és szeretett belemerülni a részletekbe. Ahogy megfigyelte a tárgyak formavilágát, különböző vicces asszociációk jutottak eszébe. Elképzelte, milyen lenne, mondjuk sajtból vagy ananászból a Kínai nagy fal, egy kalácsból épült házikó, vagy a zellerszárak erdeje, kenyér hegyek vidéke.

Carl Warner foodscape

Az „ételszobrász” különös világa

Első alkotásai sikerén felbuzdulva pedig megalkotta saját stúdióját, ahol megvalósíthatja a „fodscape” alkotásait. Az ehető tájképek annyira sikeresek lettek, hogy a világ minden táját bejárták.

33

Hamarosan egy komplett stáb alakult köré, mér étel stylistja is van, aki a kompozíciók megtervezésében segédkezik. Bár, ahogy a honlapján írja, először szereti megrajzolni, papírra vetni ötleteit, és csak utána következik a közös megbeszélés, hogy melyik részlet melyik zöldségből vagy gyümölcsből épüljön, ami a leghitelesebben adja vissza az eredeti látványt.

„Egy mosolyért már megérte”

A képek tulajdonképpen az ételek bonyolult halmaza. Carl stúdiójában apróra vágott zöldség és gyümölcskockák, friss, ropogós kenyerek, spagettik és tészták várják, hogy a megfelelő helyre kerüljenek. A közösen épített műről pedig fotók is készülnek. A fotósorozat már könyvben is megjelent.

Nézd meg a videót, így készülnek a „foodscape alkotások

A különös fotós és „ételszobrász” vicces, humoros és lenyűgöző alkotásaival szeret mosolyt csalni az emberek arcára. Mint mondja, az egészben az a legjobb rész, amikor megmutatja az embereknek a képeket, majd amikor észreveszik, hogy minden részlet ételből készült, mindig elmosolyodnak, vagy elnevetik magukat.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »