Kutatóexpedíciók Napja a Millenárison

máj 15 • LifeStyle • Impress Magazin

A magyarországi barlangrendszerek bemutatása mellett különleges lávabarlangok és föld alatti csodák várnak május 17-én a Millenárison.

A fesztivál célja, hogy interaktív, érdekes formában hívja fel a figyelmet a különböző kutató-expedíciókra, mint klímakutatás, őslénykutatás, ősföldrajzi kutatás, régészet, űrkutatás, de a fókuszban a barlangkutatás áll.

Expedíciók, beszámolók, érdekességek

A Millenáris D-csarnokában a barlangkutatás standján több magyar barlangász szervezettel és expedícióval találkozhatnak az érdeklődők. A nap folyamán több előadás szól a magyarországi barlangrendszerekről, a barlangi búvárok beszámolóin keresztül pedig a járatok víz alatti világát lehet jobban megismerni.

A fesztivál vendége lesz Méder Áron is, aki egyedülálló teljesítményével és kalandjaival vált ismertté, amikor magányos felfedezőként egyedül, sikerrel szelte át a Csendes-óceánt.

3D-s vetítések különleges barlangokról   

Háromdimenziós vetítések viszik közelebb az érdeklődőkhöz az új-mexikói Lechuguilla-barlangot, Hawai óriási méretű és különleges formavilágú lávabarlangjait vagy Franciaország legféltettebb föld alatti csodáit. A vállalkozó szellemű látogatók számos próbatételen is részt vehetnek, egyebek mellett megismerkedhetnek a vulkanológusok védőfelszerelésével, de akár egy robot mentőakciót is irányíthatnak.

A rendezvény: ingyenes

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »