Ilyen gyönyörű helyen dolgozhatnak a litván digitális nomádok

máj 27 • LifeStyle • Impress Magazin

Litvániában a távmunkában dolgozó digitális nomádok mostantól különleges helyen dolgozhatnak. Új irodájuk egy 300 éves ikonikus történelmi emlékmű.

A digitális nomádok Litvániában egyedülálló lehetőséget kaptak arra, hogy egy gyönyörű szigeten álló 300 éves emlékműfalai között rendezzék be az irodájukat.

Mivel a távmunka továbbra is népszerű, Litvániában egy új exkluzív helyszín lett kialakítva az irodai dolgozók számára. A nem hétköznapi épület egy 300 éves lenyűgöző kolostorkomplexum.

A világ egyetlen kolostora, ahol digitális nomádok dolgozhatnak

A Pažaislis kolostor a világ egyetlen olyan kolostorkomplexuma, amely digitális nomádoknak ad lehetőséget távmunkavégzésre.

A gyönyörű monostor Kaunas közelében található, amely Litvánia második legnagyobb városa. A kolostorban működik egy vendégszálló, amely a közelmúltban megnyitotta kapuit a digitális nomádok előtt, akik békés munkavégzésre vágynak egy rendkívüli természeti környezetben.

(Fotó: Andrius Aleksandravičius/ www.lithuania.travel)

Az épület Litvánia legnagyobb kolostoregyüttese és a barokk építészet leghíresebb példája az országban. Belül a mennyezetet látványos stukkók és pazar freskók díszítik.

(Fotó: Andrius Aleksandravičius/ www.lithuania.travel)

Európa legszebb digitális nomád helyszíne

A digitális nomádok a négycsillagos kolostorszálloda baldachinos ágyakkal berendezett, fagerenda mennyezetű, klasszikus barokk szobáiban szállhatnak meg. A szigeten van egy virágzó hársfákkal körülvett festői olvasóterem is, amely szintén szabadon látogatható a számukra.

A munka utáni felfrissüléshez a távmunkában dolgozók megmártózhatnak a szálloda közelében lévő hatalmas Kaunas-víztározó vizében. A helyi étterem barokk menüt és Európa-szerte kolostorokban termelt egyedi borokat kínál.

(Fotó: Andrius Aleksandravičius/ www.lithuania.travel)

Litvánia barokk gyöngyszeme

A 17. századi kolostort a jómódú Pacas család építtette, amely az akkori kor barokk remekműként épült meg. Falait több híres olasz művész alkotása díszíti. A vallási komplexum belsejében még mindig több mint 100 freskó látható. A kolostor temploma tele van gyönyörű márványdíszítéssel.

Az épület ma is működő kolostor, amelyet a Szent Kázmér nővérek üzemeltetnek. 1920-ban a nővérek helyreállították a komplexumot, amely a német hadikórházként való használat után megsérült.

(Fotó: Andrius Aleksandravičius/ www.lithuania.travel)

A kolostorkomplexum a Kaunas-lagúna félsziget zöldellő regionális parkjában található.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »