Ez az igazi világzene – egyszerre zenélnek a világ különböző pontján (videó)

dec 18 • Kult & Art • Impress Magazin

A Playing For Change ma már világméretű mozgalommá nőtte ki magát, melynek missziója békét teremteni a világban a zene erejével.

A Playing For Change alapítója, Mark Johnson szerint a zenében hatalmas erő lakozik, mely képes lebontani az embereket elválasztó határokat, és összehozni az embereket. A különleges zenei produkció ötletét egy utcazenész varázslatos előadása indította el, mely olyan nagy hatással volt rá, hogy másnap a kamerájával tért vissza, hogy felvegye a produkciót.

A mobil stúdióval utazó stáb

Ezt követően kis filmes csapatával elkezdték járni Los Angeles, New Orleans és New York utcáit, és felvételeket készítettek a helyi utcazenészekről. A különböző helyszínen készült felvételeket egy hangstúdióban összevágták, ezáltal, egy dalban jelent meg a zenei stílusok sokszínűsége és hangulata. Aztán a mobil stúdióval elkezdték bejárni az egész világot.

A mozgalom azóta világméretűvé vált, a stáb a világ legkülönbözőbb pontjaira is elutazik, hogy felvételeket készítsenek.  A Playing For Change egy dalban hozza össze a különböző népeket és kultúrákat, egyedülálló zenei hangzást teremtve.

Az utcazene hangulata…

A Playing For Change számos zenész részvételével elkezdett koncertezni is. 2014-ben 75 koncertet adtak 11 országban, és elhivatottan terjesztik zenéjükkel az üzenetet, hogy a zenével békét lehet teremteni a világban.

A felvételeken különleges hangszerek is megszólalnak, a zenészek pedig a legkülönbözőbb helyszíneken fakadnak dalra.

Elliott papa például csak egy utcasarokra ül ki zenélni, de van, aki gyönyörű tengerparton, vitorlás hajók kikötőjében, egy park közepén, vagy akár romos árkádok árnyékában illetve belvárosi utcák forgatagában muzsikál.


A Playing For Change alapítvány eddig 9 zeneiskolát és programot hozott létre Dél-Afrikában, Ghánában, Maliban, Ruandában, Nepálban és Thaiföldön.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »