Egy brit diáklány 16 ezer fontot gyűjtött össze egy „hajléktalan hős” számára

dec 18 • LifeStyle • Impress Magazin

A hajléktalan utolsó fillérjeit ajánlotta fel a diáklánynak, aki elvesztette a bankkártyáját, hogy biztonságban hazajuthasson éjszaka.

A diáklány, Dominique Harrison-Bentzen elmesélte: miután elvesztette a bankkártyáját, december 4-én a kora hajnali órákban egy hajléktalan férfi ragaszkodott ahhoz, hogy az összes pénzét, 3 fontot odaadhassa neki taxira, írja a BBC.

„Nem fogadtam el a pénzt, de nagyon meghatott a kedves gesztus ettől az embertől, aki naponta kénytelen szembesülni a közönnyel ” – mondta el az egyetemista lány.

24 órát a hajléktalannal töltött az utcán

A 22 éves lány elhatározta, pénzgyűjtésbe fog, hogy meghálálja a férfi kedvességét és fedelet szerezzen a feje fölé. Dominique egy adománygyűjtő honlapon kérte az adakozókat, hogy legalább 3 fontot ajánljanak fel, mint ahogy Robbie is tette.

Robbie hét hónapja él az észak-angliai Preston városának utcáin, és már híre ment az idegeneknek tett hasonló gesztusainak.

Szerdára háromezer adományozótól több mint 16,500 font (6,5 millió forint) gyűlt össze. „Apró kedves cselekedeteink együtt képesek egy ember életét megváltoztatni,” – hangsúlyozta a diáklány. A karácsonyt a kampánynak köszönhetően már egy meleg lakásban töltheti a jótékony hajléktalan.

A lány azonban nem csak pénzzel akarta meghálálni a jócselekedetet, december 9-én 24 órát vele töltött az utcán a hidegben egész nap és éjszaka is, hogy egy picit osztozzon a hajléktalan emberek sorsában is.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »