Csekkbefizető automatákat telepít a posta

dec 17 • LifeStyle • Impress Magazin

A gyorsabb kiszolgálás érdekében 20 csekkbefizető automatát állít üzembe jövő év elején több forgalmas postán és bevásárlóközpontban a Magyar Posta Zrt.

A Magyar Posta folyamatosan fejleszti a csekkbefizetési szolgáltatását, ősszel bevezették a postai iCsekk mobil alkalmazást, január 1-től a postai csekkeken kötelező a QR kód feltüntetése, jövő év első negyedévében megkezdik a postai hálózatban jelenleg üzemelő POS terminálpark cseréjét annak érdekében, hogy a postákon a bankkártyával történő fizetés ne készpénzfelvételnek, hanem kártyás vásárlásnak minősüljön.

Egy művelettel maximum 5 csekk adható fel

A Magyar Posta vezérigazgatója elmondta, hogy a csekkbefizető automaták pontos helyét később határozzák meg, de az első ütemben Budapesten és az agglomerációban, illetve a nagyvárosokban telepítik a csekkek feladására szolgáló automatákat.

A géppel kitöltött csekk befizetése az automata POS terminálján, bankkártyával történik, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül, egy fizetési művelettel 290 ezer forint értékben maximum öt csekk adható fel.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »