Elhagyatott hajóroncsból művészi alkotás

jan 8 • Kult & Art • Impress Magazin

Black Duke graffiti művész régi, elhagyatott hajóroncsokra fest hatalmas, színes képeket Wales partjainál, létrehozva egy különös hangulatú szabadtéri galériát.

Duke művei mára turisztikai látványosságokká váltak, és reméli, hogy alkotásaiból egyszer Európa legnagyobb szabadtéri galériája lesz.

A Dee folyó partján

A hajófedélzet üres, a turbinák rég elhallgattak. A hatalmas gőzhajó lassan három évtizede áll a Dee folyó kavicsos partján, és fokozatosan a rozsda martalékává válik. Duke számára ez a korhadó hajó több mint egy egyszerű hajó, relikviaként tekint rá, mely a múlt emlékét őrzi. Éppen ezért döntött úgy, hogy egy gyönyörű gésát pingál rá, és művészi alkotássá varázsolja az utókor számára.

szerk12

A majmok tanácsa

A három majom képe egy üzenetet rejt magában, egy francia művész alkotása nyomán. GOIN kreálta morális üzenet arra vonatkozik, hogy néha eltakarjuk a szemünket, befogjuk a fülünket és nem szólunk semmit, amikor pedig szükség lenne rá.

2szerk

Elhagyatott kalózhajó

Ez a rozsdás kalózhajó szintén a Dee folyó partján áll már jó ideje, melynek oldalára több színes figura került Black Duke által, a szabadtéri galéria projekt keretében. 

3szerk

 Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »