Éjszakai túrák és csajos piknik a Világ Gyalogló Napján

okt 11 • LifeStyle • Impress Magazin

Országszerte több nagyvárosban is csatlakozhatsz a World Walking Day programsorozathoz.

A Magyar Szabadidősport Szövetség által szervezett hétvégi esemény a gyaloglást, mint egészségvédő és közösség építő mozgásforma népszerűsítését tűzte kis célul.

Városismereti séták és gyalogló csajos piknik

A Világ Gyalogló napján a hétvégi programok között a Margitszigeten például nordic walking és játékos tájékozódási verseny szerepel a kínálatban.

Makón kalandpályával, Székesfehérváron a környezettudatos életmódra nevelő programokkal, Szegeden gyalogló csajos piknikkel, Székesfehérváron a környezettudatos életmódra nevelő programokkal, igyekeznek színesebbé tenni a hétvégét.

Debrecenben lesz vízi vetélkedő és sütés-főzés, de a darvak vonulását is lehet majd tanulmányozni. Tatabányán az éjszakai túra résztvevői – kis szerencsével – szarvasbőgést is hallhatnak, a kutyabarátokat pedig Pécsen várják kedvencükkel túrázni.

„Azért jó sport a séta, mert mindenféle megkötés nélkül bárki végezheti, nemtől, életkortól függetlenül”, mondta Monspart Sarolta tájfutó világbajnokot, aki szerint az is a gyaloglás mellett szól, hogy csoportosan is végezhető, így közösségkovácsoló ereje van.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »