Thaiföld lebegő virágoskertje a Vörös Lótusz-tenger

okt 14 • Földgömb • Impress Magazin

Thaiföld északi részén található egy különleges tó melynek felszínén több ezer lótuszvirág úszik. A helyiek Vörös Lótusz-tengernek hívják…

Thaiföld különleges látványossága a Vörös Lótusz-tenger (Red Lotus Sea) Udon Thani tartomány Kumphawapi kerületében található. Az egyedülálló természeti látványosság olyan, mint egy hatalmas, lebegő virágoskert.

11

Thaiföld lebegő virágoskertje

A part közelében még nem látszik, hogy valójában mit is rejt ez a különleges tó. Néhány perces csónakázással azonban a kert közepére érkezhetünk, ahol a végeláthatatlan lótuszvirágok látványa teljesen lenyűgöző. Amerre csak a szem ellát, egymást érik a többféle árnyalatban pompázó lótuszvirágok.

22

A virágtenger közepén – ezer lótusz között

A part közelében még ritkásabban nőnek a virágok, majd egyre sűrűbben. A tó közepén már szinte egybefüggő lótuszszőnyegként lebegnek a tó vizén. A 600 hektáros tó valóban olyannak tűnik, mint egy végeláthatatlan lótusztenger. 

33

Decembertől februárig nyílnak a virágok

A 600 hektáros tóban néhány kisebb sziget is található, melyeken Buddha-szobrok és kis szentélyek láthatók. A virágokkal körülvett kis szigetek, olyan látványt nyújtanak, mintha a virágok közt lebegnének. A lótusz a megtisztulás és újjászületés jelképe, virága a buddhizmus egyik fő szimbóluma.

44

A Vörös Lótusz tenger igazi szépségét a téli szezonban mutatja. Decemberben borul virágba és február végéig látható.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »