Egy sziget, ahol a lakók mind ugyanazt az álmot álmodják

szept 30 • Földgömb • Impress Magazin

A Kolumbia partjainál található, mindössze 0,012 négyzetkilométernyi Santa Cruz de Isolte a világ legsűrűbben lakott szigete. 

A szigeten olyan közel épültek a házak, hogy szinte egy egybefüggő lakótömböt képeznek. Fernando Salinas úgy fogalmazott, amikor a szigeten járt, hogy „Ezen a szigeten olyan közel alszanak egymáshoz a lakók, hogy mind ugyanazt az álmot álmodják.”

Elnyerte a világ legzsúfoltabb szigete címet

Az aprócska szigeten 97 házban 1174 ember él a mindössze egy hektárnyi területen. Santa Cruz de Isolte szigete ezzel elnyerte a világ legzsúfoltabb szigete címet, írja az en.wikipedia.org.

11

A meglehetősen zsúfolt szigeten van néhány üzlet, egy általános iskola és egészségügyi központ, a sűrűn lakott sziget lakói azonban a környező szigeteket használják például temetőnek, a helyhiány miatt, és legtöbbjük a környező szigetekre jár dolgozni is.

22

A nagyobb gyerekek szintén komppal mennek reggel az iskolába a szomszédos szárazföldi településekre. A Santa Crus del Isolte lakói elsősorban halászatból élnek, illetve a közeli Mucura sziget ad munkát és megélhetési lehetőséget a számukra.

33

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »