Látványos Visual Art a Rivers Edge Parkban

szept 30 • Kult & Art • Impress Magazin

A Rivers Edge Park hatalmas pázsitján Dan Corson virtuális alkotásai láthatók minden este, sötétedés után.

Különleges élmény lehet Omaha városában piknikezni sötétedés után a Rivers Edge Parkban, ahol a hatalmas, öthektáros zöld terület egybefüggő művészi alkotássá válik. Egyszer csak színes fények, geometrikus alakzatok jelennek meg a gyepen, egy interaktív visual art program keretében.

11

Virtuális barokk kertek és geometriai formák

Dan Corson a hatalmas Great Lawn pázsitot használja vászonként, interaktív fényjátéka megvalósításához. Ez a fantasztikus vizuális látványprogram az egész teret befedi színes, dinamikus alakzataival.

22

A művészt az európai barokk kertek ihlették, ezt a hatást próbálja visszaadni interaktív módon a pázsiton. A robot lámpatestek egyedi szoftverrel működnek, az előre beprogramozott képeket vetítik a pázsitra. A Great Lawn vásznon a változó fényviszonyok a múlt mintáit visszhangozzák egy modern vizuális formában.

33

Néhány mintát természeti képek inspiráltak, mint a folyón zajló jég, ahogy feltörnek és forognak a víz felszínén. A 18. századi francia kerteket mintázó alakzatokon túl, különféle geometrikus minták is megjelennek, melyek lassan egymásba folyó művészi alkotásként kápráztatják el a nézőket.

44

A nyolc perces interaktív fényjáték egész évben látható minden fél órában, ahogy lemegy a nap.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »