Design túrák Budapesten 10 napon át

szept 27 • Kult & Art • Impress Magazin

Idén a magyar iparművészet értékeit és a magyar dizájnszféra újdonságait mutatják be a Design Hét Budapest túrái.

Az október 3. és 12. között zajló programsorozat kirándulásai ebben az évben három vidéki helyszínre is elkalauzolják a látogatókat. Újdonságként nemcsak Budapest, hanem a magyar iparművészet három vidéki központja, a Herendi Porcelánmanufaktúra, az Ajka Kristály és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra is bejárható lesz a túrákon.

Kerékpáros túra Budapest hídjain

A MOL Bubi kerékpáros túra a budapesti hidak budai hídfőit járja végig: a Lágymányosi-hídtól az Árpád-hídig ismerhetik meg az érdeklődők a jelenlegi és a már nem álló hidak történetét, a város közlekedésében, építészetében és történetében betöltött szerepüket.

Design kávézók a fővárosban    

A Recycling Budapest során bárki felfedezheti, hogy a főváros omladozó homlokzatai milyen kincseket rejtenek, és bemutatják, hogyan lett buszpályaudvarból kávézó, palotából munkahely, moziteremből parkoló. A Kávé és Kifli – Alternatív városnézés túra pedig a budapesti dizájnkávézók és pékségek világába kalauzol.

Irodaházak Éjszakája

Az Irodaházak éjszakája buszos dizájntúrán különböző A+ minősítésű és B kategóriás irodaházakat lehet bejárni, amelyekben a résztvevők építész- és belsőépítész kritikusok, illetve helyi szakemberek vezetésével ismerhetik meg az épületeket és irodai területeket, az Analóg Fotótúrákon pedig lehetőség lesz egy városnézéssel egybekötött sétán betekinteni a hagyományos fényképezés titkaiba.

A túrákon való részvétel regisztrációhoz kötött, a programokra a Design Hét weboldalán lehet jelentkezni.

Olvasd el a cikket angolul is a Budapest Life rovatbanDesign Tours in Budapest for 10 days

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »