Cirkuszok éjszakája a Balaton körül

júl 9 • Kult & Art • Impress Magazin

A Cirkuszok éjszakáján szombaton Budapesten, Balatonfüreden, Balatonlellén és Siófokon várják a közönséget egyedülálló cirkuszi mutatványokkal.

A Cirkuszok éjszakája célja népszerűsíteni a minőségi cirkuszt és megmutatni, hogy a cirkusz a legszórakoztatóbb művészeti ágak közé tartozik.

A Fővárosi Nagycirkusz 125. születésnapja

A Fővárosi Nagycirkusz a Cirkuszok éjszakáján ünnepli 125. születésnapját. Az eseményen archív felvételekkel idézik fel az elmúlt évtizedek legkiválóbb magyar cirkuszművészeinek produkcióit. A Circus Classicus című műsorban Richter Flórián lovas- és elefántszámait, Hans Ludwig Suppmeier tigrisidomár produkcióját, a Baross Imre Artistaképző fiataljainak deszkaakrobata-számát, a Bazan Sisters egyensúlyozó-produkcióját, a brazil Super Silva plafonakrobata-mutatványát és a Halálkereket tekintheti meg a közönség. Késő este az Orpheum Hungaricum varietében humoristák, rúdtáncosok, akrobatikus kosárlabdázók és egzotikus tánckar szórakoztatja az érdeklődőket.

Kalózlegendák a porondon

Balatonfüreden az Eötvös Cirkusz műsora szórakoztatja a közönséget: a porondon kalózlegendák elevenednek meg, elefántok dübörögnek, farkasok lepik el a manézst, papagájok repkednek a kupolában, lesz arcfestés és elefántetetés.

Balatonlellén az idén 20 éves Magyar Nemzeti Cirkusz várja a látogatókat. A műsorban a német Casselly család afrikai elefántokkal, ifjabb Richter József cirkuszigazgató pedig Zambesivel, az afrikai zsiráffal lép fel. Emellett lesznek olasz bohócok, tradicionális trapézszám, gumitestű íjásznő és állatsimogató.    

Siófok Balatonszéplak városrészében az Exit Cirkuszban a Picard család és csapata bohócokkal, tűzzsonglőrökkel, arcfestéssel, makákó és rhesusmajmokkal, amerikai törpemalaccal, légi akrobatikával, lábzsonglőrökkel.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »