Budapesten tart előadást a Békés harcos írója

szept 12 • LifeStyle • Impress Magazin

Dan Millman író és tornász világbajnok szeptember 18-án tart előadást a Syma Rendezvényközpontban.

A tornász világbajnoknak, akinek fiatal kori élete csak versenyekből és bulikból állt, egy motorbaleset miatt fel kellett adnia sportkarrierjét. A súlyos sérülést akkor tragédiaként élte meg, azonban egy véletlen találkozás Szókratésszel, a titokzatos, öreg harcos-tanítómesterrel teljesen új megvilágításba helyezte egész addigi életét, és más szemmel kezdte látni magát az életet és a boldogságot is.

Millman a Békés harcos című regényében azt a fordulatot mutatja be, amikor múltbéli, „alvó” énje Szókratész, a tanító hatására öntudatára ébred, és rádöbben a pillanat, a jelen csodájára. A találkozás hatására minden átértékelődött benne. Felépülése után edző, harcművészet-oktató, főiskolai tanár, valamint számos könyv szerzője lett. A nagy sikerű regényéből 2006-ban film is készült.

Dan Millman írásaiban és előadásaiban azt mutatja be, hogy milyen helyzeteken kell úrrá lenni a kitűzött célok elérése érdekében, mindezt a keleti filozófiákra épülő módszerekkel, azaz békés harcos módjára. Különleges, személyes útmutatásai intuitív felismerésekhez vezetnek saját életünkkel kapcsolatosan is.

Tanítása nem elvont, a nyugati városi ember számára is követhető gyakorlatias útmutatásokkal szolgál. Erőszakos önérvényesítés helyett a békés harcos útjára vezet…

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »