Bounty csoki házilag – jobb, mint az eredeti
A házi Bounty csoki elkészítése hihetetlenül egyszerű, az étcsokoládé bevonat miatt pedig még sokkal finomabb is, mint az eredeti.
A Bounty csoki egy nagyon finom kókuszos édesség, amit házilag is nagyon könnyű elkészíteni.
Mivel kókuszos töltelék nagyon édes, ezért a bevonathoz tejcsokoládé helyett használjunk inkább 70-90 százalékos kakaótartalmú étcsokoládét, mert sokkal jobb lesz az ízhatás!
Hozzávalók:
– 15 dkg kókuszreszelék
– 2,5 dl kókusztej
– 2 ek. margarin vagy kókuszzsír
– 3-4 ek. kókuszvirágcukor
– A bevonathoz 10 dkg étcsokoládé (70-80 %-os)
Elkészítése:
Olvaszd fel a margarint vagy a kókuszzsírt egy serpenyőben, majd add hozzá a cukrot és a kókusztejet. Ha édesítéshez inkább datolyát szeretnél használni, akkor felhasználás előtt áztasd be kb. 15 percre egy kevés vízben.
Forrald fel, és add hozzá a kókuszreszeléket. Ha túl sűrű lett a masszád, akkor adj még hozzá annyi kókusztejet, hogy formázható legyen a töltelék.
Jól dolgozd össze a masszát, majd nyomkodd bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, hogy egy nagyjából 1 cm magas egybefüggő masszát kapj. Tedd a hűtőbe 1-2 órára, hogy megszilárduljon, majd vágj belőle 4-5 cm hosszú rudacskákat.
Olvaszd fel a csokoládét gőz felett egy tálban, majd várd meg, amíg kihűl, és ekkor mártogasd bele egyenként a Bounty szeleteket.
Tedd be a hűtőbe a kész Bounty csokikat és várj, amíg a csokoládé bevonat megkeményedik.
Egy kókuszos finomság – Raffaello házilag
Kapcsolódó cikkek
« Gyors és egészséges áfonyatorta – sütés nélkül Új találmány a napelemes öntöltődő kulacs – sosem fogy ki »