Bali új digitális nomád vízuma – 5 évig adómentesen lehet dolgozni az indonéz szigeten

júl 30 • LifeStyle • Impress Magazin

Bali új digitális nomád vízumot bocsájt ki külföldi munkavállalók számára, amely 5 évre szól, helyi adómentességgel.

Indonézia az új digitális nomád vízummal azt reméli, hogy több külföldi munkavállalót csábíthat az országba, írja a Euronews.

Az új vízum lehetőséget biztosít az online munkavállaló külföldiek számára, hogy olyan gyönyörű és népszerű turisztikai célpontokról dolgozhassanak mint például az egzotikus szigetország, Bali.

Mit lehet tudni Indonézia új digitális vízumáról

Az új digitális nomád vízum 5 éves időtartamra szól, és lehetővé teszi a külföldiek számára, hogy adómentesen éljenek az országban, mindaddig, amíg jövedelmük Indonézián kívüli székhelyről származik.

A különleges engedély egyszerű megoldást jelent azoknak a külföldieknek, akik az ázsiai országban szeretnének élni, és dolgozni. A leegyszerűsített jelentkezési folyamattal és a repülőjáratok gyakoribbá tételével Bali célja, hogy a világ bármely pontjáról érkezzenek munkavállalók az országba, nyilatkozta Sandiaga Uno, Indonézia turisztikai minisztere.

Az online munkavállalás szabadsága

A digitális vízummal bárki megtapasztalhatja az online munkavállalás szabadságát, és lehetőséget kap a nemzetközi jövedelemszerzésre, Indonézián belüli adófizetés nélkül.

Bár külföldieknek nem kell helyben adót fizetniük, az Idegenforgalmi Minisztérium reméli, hogy az ideiglenes lakosok beáramlása pozitív hatással lesz a helyi gazdaságra. A lakás- és irodabérlés, az éttermek, kávézók bevételei, valamit a szabadidős tevékenységek mindegyike elősegíti majd a helyi lakosság biztonságosabb foglalkoztatását.

Az új vízum több százezer külföldről érkező dolgozónak kínál lehetőséget arra, hogy ideiglenes lakosként éljenek és dolgozzanak Balin, írja a legfrissebb helyi hírekről tudósító Bali Sun.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »