A Föld gyönyörű és különleges fái

júl 28 • ÖKO-világ • Impress Magazin

Némelyik fa kérge olyan gyönyörű, mint egy művészi alkotás . Lenyűgöző hogy mennyire változatos a mintázatuk, szín- és formaviláguk.

A fák a természet hatalmas és masszív, ugyanakkor fantasztikusan alkotásai. Némelyik fa kérge olyan színpompás és gazdag mintázatú, mintha különleges kelmét viselne. Számos fa kérge nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem gyógyító hatású is egyben.

Eukaliptusz

A hatalmas Szivárvány Eukaliptusz fának különleges kérge több színben pompázik. Narancsos és zöld árnyalatok fonódnak egymásba, mintha egy festő végighúzta volna rajta az ecsetét. A nemes és masszív fa az erdők díszleteként magasodik az égbe.

01

Olajfa

A göcsörtös kérgű olajfa az emberi civilizáció egyik alappillére, mely a hosszú élet és a béke szimbóluma is egyben. Ez az egyik legrégebben termesztett fa, mely a Földközi-tenger keleti medencéjének partvidékein őshonos.

02

 

Royal Pálma

A Kubában őshonos Royal Pálma sima törzsén különböző kitüremkedések láthatók az alján és közép tájt. A fiatal egyedeknél színes gyűrűk jönnek létre az egészen sötétzöldtől a világos barnáig.

03

Arbutus

Görögország egyik jellegzetes fája az Arbutus kérge tavasszal élénkpirossá változik. Majd a nyári melegben megbarnul, megrepedezik és kiszárad, végül felpöndörödve négyszögletes formában lepereg a fa törzséről, felfedve az alatta lévő fiatal zöld színű kérget.

04

Himalája nyírfa

A hófehér kérgű fenséges Himalája nyírfa a tisztaság jelképe. Finoman repedezett kérge alatt változatos színek bukkanhatnak elő. A krémszíntől kezdve a sötétlilán keresztül a narancsos pirosig bármelyik előfordulhat.

05

Maritime fenyő

A Maritine fenyő könnyen felismerhető, hiszen a fa kérgén lila és bíbor színű lapok láthatók, melyek rétegesen nőnek és halmozódnak fel a fa kérgén.

06

Socotra Sivatagi Rózsa

A Socotra Sivatagi Rózsafa kizárólag a Jemenhez tartozó Socotra szigetén növekszik, vagyis egy ritka és különleges, endemikus fafajta. A furcsa formájú fa alja egy hatalmas, duzzadt tönk, kérge pedig foltos, leopárd mintához hasonló.

07

Sárkányvérfa

A Sárkényvérfa a Socotra Sivatagi Rózsafához hasonlóan szintén egy olyan különleges fa, mely kizárólag Socotra szigetén található. Különlegessége, hogy törzséből vörös színű gyanta folyik, melyet a helyiek gyógyításra is alkalmaznak.

08

Tibeti Cseresznyefa

A Tibeti Cseresznyefa vörös a kérge nagyon díszes és lenyűgöző látványt nyújt. Diszkrét fehér virágait későn hozza.

09

Óriási majomkenyérfa

Az Óriási majomkenyérfa hatalmas tönk alakú törzse gyönyörű, amely a sárga különböző árnyalataiban pompázik. Különleges kérgét gyógyászati célokra is használják. A Majomkenyérfa kérgéből készült főzet kitűnő szer gyomor panaszokra.

010

 Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »