HIRDETÉS

A Föld gyönyörű és különleges fái

júl 14 • Földgömb • Impress Magazin

A fák kérgei hihetetlen sokszínűséggel rendelkeznek. Lenyűgöző hogy mennyire változatos a mintázatuk, szín- és formaviláguk.

A fák a természet hatalmas és masszív, ugyanakkor művészi alkotásai. Némelyik fa kérge olyan színes és mintázatban olyan gazdag, mintha különleges kelmét viselne.

Eukaliptusz

A Szivárvány Eukaliptusz hatalmas kérge több színben pompázik, mintha egy festő végighúzta volna rajta az ecsetét. A nemes és masszív fa kérgén foltokban megjelenik a zöld, lila és a narancssárga.

01

Olajfa

A göcsörtös kérgű olajfa az emberi civilizáció egyik alappillére, a hosszú élet és a béke szimbóluma. Ez az egyik legrégebben termesztett fa, mely a Földközi-tenger keleti medencéjének partvidékein őshonos.

02 

Royal Pálma

A Kubában őshonos Royal Pálma sima törzsén különböző kitüremkedések láthatók az alján és közép tájt. A fiatal egyedeknél színes gyűrűk jönnek létre az egészen sötétzöldtől a világos barnáig.

03

Arbutus

Görögország egyik jellegzetes fája az Arbutus kérge tavasszal élénkpirossá változik, majd a nyári melegben megbarnul, megrepedezik és kiszárad majd felpöndörödve négyszögletes formában lepereg a fa törzséről, felfedve az alatta lévő fiatal zöld színű kérget.

04

Himalája nyírfa

A hófehér kérgű fenséges Himalája nyírfa a tisztaság jelképe. Finoman repedezett kérge alatt változatos színek bukkanhatnak elő. A krémszíntől kezdve a sötétlilán keresztül a narancsos pirosig bármelyik előfordulhat.

05

Maritime fenyő

A Maritine fenyő könnyen felismerhető, hiszen a fa kérgén lila és bíbor színű lapok láthatók, melyek rétegesen nőnek és halmozódnak fel a fa kérgén.

06

Socotra Sivatagi Rózsa

A Socotra Sivatagi Rózsafa kizárólag a Jemenhez tartozó Socotra szigetén növekszik. A furcsa fa alja egy hatalmas, duzzadt tönk, kérge pedig foltos, leopárd mintához hasonló.

07

Sárkányvérfa

A Sárkényvérfa szintén egy olyan különleges fa, mely kizárólag Socotra szigetén található. Különlegessége, hogy törzséből vörös színű gyanta folyik, melyet a helyiek gyógyításra is alkalmaznak.

08

Tibeti Cseresznyefa

A Tibeti Cseresznyefa vörös a kérge nagyon díszes és lenyűgöző látványt nyújt. Diszkrét fehér virágait későn hozza.

09

Óriási majomkenyérfa

Az Óriási majomkenyérfa hatalmas tönk alakú törzse gyönyörű okkerságra színben pompázik. Különleges kérgét gyógyászati célokra is használják. A Majomkenyérfa kérgéből készült főzet kitűnő szer gyomor panaszokra.

010

 Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »