Az afrikai vadonban nőt fel egy francia kislány – „nekem az állatok a legjobb barátaim”

júl 17 • LifeStyle • Impress Magazin

Különleges kötődést alakított ki a vadállatokkal az afrikai vadonban felnőtt francia kislány, aki naphosszat töltött együtt legjobb barátjával, egy leopárddal.

Tippi a szokatlan gyerekkorát természetfotós szüleinek köszönhette, akik Namíbiában töltöttek 10 évet kislányukkal, aki az afrikai vadonban született, így közvetlen közelről ismerhette meg a vadállatok világát.

001

„Nekem az állatok a legjobb barátaim”

A kislány ritka kötődést alakított ki az itt élő állatokkal, melyek között vannak jámbor fajták is, mint Abu az elefánt, vagy a zsiráfok, egy strucc, zebra, de voltak közötük ragadozók is, leopárd, tigris, oroszlánkölykök, vagy akár mérgeskígyók. Tippi mindenkivel összebarátkozott Namíbiában. „Nekem az állatok a legjobb barátaim”, mondta a kislány.

002

003

„Abu a bátyám”

A kislány az összes állatot szereti, bátran öleli át az óriás kecskebékát, puszta kézzel fogja meg a mérgeskígyót amely soha nem marta meg. A struccon lovaglás is az egyik kedvence, de szívesen csimpaszkodott például Abu az afrikai elefánt ormányába, aki az egyik legnagyobb állat a Földön. Az 5 tonnás elefántot bátyjaként emlegeti.

0099

009

Tudott az állatokkal kommunikálni

„Tippi kiismerte az itt élő állatok gondolkodásmódját, és tudott velük kommunikálni” mesélte az anyukája. „Hitt abban, hogy az állatok ugyanolyanok, mint ő, és barátként kötődött hozzájuk.” Tippi semmilyen félelmet nem érzett a ragadozók közelében sem, azt mondja, hogy „a gyerekeket nem bántják, és ha sokat játszol velük, akkor egyszer csak barátok lesztek”.

007

Film készült az életéről

A szülei, Alain Degr és Sylvie Robert dokumentumfilmet készítettek Tippi életéről, hogy bemutassák a kislány vadon élő állatokkal való különleges kapcsolatát. Könyv és film is készült Tippi életéről, Tippi Afrikában (Tippi in Africa) címmel.

008

005

Tippi most 23 éves, és szívesen emlékszik vissza gyerekkorára. „Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen gyerekkorom lehetett, 10 csodálatos évet töltöttem Afrikában, ami életem legboldogabb időszaka volt.”

004

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »