66 millió fát ültettek el 12 óra alatt Indiában – új világrekord

júl 4 • LifeStyle • Impress Magazin

Több mint 1,5 millió önkéntes vett részt a faültető környezetvédelmi akcióban. India miniszterelnöke „történelmi napnak” nevezte az eseményt.

A környezetvédelmi akcióban megközelítőleg 1.5 millió ember vett részt. Vasárnap szinte egész nap zajlott a munka Madhya Pradesh állam Narmada folyójának partjainál, adta hírül az Independent brit hírportál.

Tavaly is 50 millió fát ültettek Indiában

Az eddigi világrekordot szintén India tartotta, tavaly Uttar Pradesh államában egy nap alatt 50 millió facsemetét helyeztek a földbe. A Guinness World Records megfigyelői az elkövetkező hetekben erősíthetik meg a világcsúcs tényét.

A kampányt Madhya Pradesh kormánya szervezte, és a Narmada folyó 24 vízgyűjtő területét jelölték ki ültetésre, hogy növeljék a csemeték túlélési esélyeit. Az önkéntesek több mint 20 fafajták ültettek el a nap során.

Harc a klímaváltozás ellen

Mint fogalmazott, az önkéntesek – köztük gyerekek és idősek egyaránt – 66.3 millió facsemetét ültettek el reggel 7 és este 7 óra között.

„A faültetéssel nemcsak az államot, hanem az egész világot szolgáljuk” – mondta a miniszterelnök.

India a világ harmadik legnagyobb szén-dioxid-kibocsátója Kína és az Egyesült Államok mögött. Narendra Modi miniszterelnök múlt hónapban megerősítette az ország elkötelezettségét a párizsi klímaegyezményben rögzített feltételekhez, és a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében ötmillió hektár új erdőt szeretnének létrehozni 2030-ig.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »