Avokádó és cékla saláta vegán sajttal, sült dióval

jan 19 • Fűszer • Impress Magazin

Az avokádó és cékla saláta sült dióval és vegán sajttal egy különleges őszi-téli ízvilágú saláta. Sőt! Több annál, egy valódi ínyenc fogás!

Hozzávalók:

A salátához:

– közepes méretű jégsaláta
– 1 nagy avokádó
– közepes méretű (főtt vagy nyers) cékla kis kockákra vágva
– 2-3 dkg morzsolt vegán sajt (Violife natúr, cheddar vagy görög feta)
– ¼ csésze dió

A saláta öntethez:

– 1 citrom kifacsart leve és reszelt héja
– 3 ek fehér balzsamecet
– 2 ek olívaolaj
– 1 tk mustár
– ½ tk tengeri só
– ¼ tk őrölt fehér és fekete bors

Elkészítése:

Öntsd egy tálba a salátaöntet hozzávalóit és hagyd állni, amíg elkészíted a salátát.

Vágd vékony szeletekre az avokádót, és tedd egy tálba a salátalevelekkel és a főtt vagy nyers céklával együtt.

Öntsd rá a dresszinget, majd a legvégén add hozzá a sült diót és a morzsolt vegán sajtot.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »

Impress Magazin
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.