Avokádó és cékla saláta vegán sajttal, sült dióval
Az avokádó és cékla saláta sült dióval és vegán sajttal egy különleges őszi-téli ízvilágú saláta. Sőt! Több annál, egy valódi ínyenc fogás!
Hozzávalók:
A salátához:
– közepes méretű jégsaláta
– 1 nagy avokádó
– közepes méretű (főtt vagy nyers) cékla kis kockákra vágva
– 2-3 dkg morzsolt vegán sajt (Violife natúr, cheddar vagy görög feta)
– ¼ csésze dió
A saláta öntethez:
– 1 citrom kifacsart leve és reszelt héja
– 3 ek fehér balzsamecet
– 2 ek olívaolaj
– 1 tk mustár
– ½ tk tengeri só
– ¼ tk őrölt fehér és fekete bors
Elkészítése:
Öntsd egy tálba a salátaöntet hozzávalóit és hagyd állni, amíg elkészíted a salátát.
Vágd vékony szeletekre az avokádót, és tedd egy tálba a salátalevelekkel és a főtt vagy nyers céklával együtt.
Öntsd rá a dresszinget, majd a legvégén add hozzá a sült diót és a morzsolt vegán sajtot.
Kapcsolódó cikkek
« Hollandiában a vonatokat már 100%-ban szélenergia működteti Befagytak a Plitvicei-tavak vízesései – ritka látvány »