Áram nélküli fűtés – egy olasz diák találmánya a duplakupolás kerámia „hősugárzó”

aug 28 • ÖKO-világ • Impress Magazin

Kisebb szobák, helyiségek fűtésére alkalmas az olasz egyetemista találmánya, mellyel megvalósítható az áram nélküli fűtés.

Az elektromos áram nélkül működő Egloo kupola egy olasz egyetemista diák találmánya, amely egy nagyon egyszerű elv alapján működik.

Lényege a hőkoncentrálás duplakupolás megoldással

A dupla kerámia kupolából álló „hősugárzó”a gyertya lángjának erejét használja fel, és a kerámia hőtároló tulajdonságát hasznosítja. A hőkoncentrálás elve alapján sugározza ki magából a meleget órákon át.

Fűtés áram nélkül

A kerámia rendkívül jól tárolja a hőt

A koncepció feltalálója egy olasz egyetemista, Marco Zagaria, aki a Római Képzőművészeti Egyetem hallgatója.

Marco egy környezetbarát, olcsó és energiatakarékos megoldást szeretett volna megvalósítani, melynek eredményeképp született az Egloo. A kerámia rendkívül jól tárolja a hőt, a belsejében elhelyezett gyertyák pedig biztosítják a forró hőt.

Fűtés áram nélkül

Kisebb szobák, helyiségek befűthetők vele

Az Egloo két kupolából áll. A belső kupolát a gyertya lángja forrósítja fel, itt koncentrálódik hő, melyet fokozatosan és folyamatosan ad át a külső kupolának.

Az Egloo 4 gyertyával működik, melyeket 5 óránként kell cserélni.

A gyertyák kialvása után még órákig sugározza a hőt

A kettős kupolának köszönhetően az kis „öko-hősugárzó” a gyertyák kialvása után is még órákig sugározzák magukból a hőt, befűtve akár egy kisebb szobát, irodát, vagy bármilyen helységet.

Áram nélküli fűtés

Marco azért alkotta meg az Egloo-t, hogy megakadályozzuk, vagy legalább csökkentsük a folyamatos villamosenergia-pazarlást, és egy régi hagyományokat felelevenítő, de újragondolt, környezetbarát módszerrel melegítsük otthonainkat.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »