Adele portré 1500 olvasztott gyertyából (videó)

nov 3 • Kult & Art • Impress Magazin

Red Hong Yi olvasztott gyertyákból formázta meg az énekesnő portréját, a Rain című lángoló videoklipp hatására.

A szenvedélyes Adele dal és a látványos videoklip inspirálta Red Hong Yi-t, hogy gyertyákból formázza meg az énekesnő portréját. A dal egy elvesztett kapcsolat fájdalmáról szól, a klipben minden lángokba borul és porig ég.

Egy dal és egy festmény kapcsolata

„A dalban az eső Adele könnyeit jelképezi, aki azért gyújtotta meg a tüzet, hogy elpusztítsa a fájdalmát”, írja Yi a weboldalán. „A képen én is kék gyertyák használtam, melyek a könnyeket jelképezik. Meggyújtottam őket, hogy megolvadjanak és egymásba tudjanak folyni, miközben megformázzák az énekesnő arcképét.”

222

Az alkotás közben Yi folyamatosan Adele dalait hallgatta, hogy még jobban rá tudjon hangolódni a témára és az énekesnő személyiségére. Egy portré akkor lesz ugyanis megragadó és érdekes, ha valamit az énekesnő személyiségből is visszaad.

Festés forró viasszal

„Az olvadt gyertyákból égetett portrét két hétig terveztem, kerestem a megfelelő anyagokat és kísérleteztem, megfigyelve a gyertya olvadási folyamatait. Meg kellett ismernem, hogyan kell használni a forró viaszt, mint „festék”. A kép elkészítése hét órát vett igénybe és 1500 kis mécsest és gyertyát használtam fel hozzá.”

 Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »