A világ legnagyobb Buddha szobra Lantau szigetén

márc 4 • Földgömb • Impress Magazin

Lantau szigetén található a világ legnagyobb bronz Buddha szobra. A hatalmas hegyek között bukkan elő a 26 méteres óriás, a Tian Tan Buddha.

A Buddha szobrot tejtő zöldellő Lantau sziget Hong Kong legnagyobb szigete. Az eredetileg csendes, halászfalvakkal teli sziget ma már turistáktól és árusoktól hemzsegő térséggé változott. A szigeten lévő hatalmas Buddha szobor ugyanis a Hong Kong-ba érkező turisták egyik kihagyhatatlan úti célja.

11

A zöld sziget – „Hong Kong tüdeje”

Lantau szigete hatalmas erdőkkel borított hegyvidékes táj, legmagasabb hegycsúcsa a Lantau Peak közel 1000 méter magas. A rengeteg őshonos erdő miatt, gyakran emlegetik a szigetet Hong Kong tüdejeként. Bár Hong Kong a felhőkarcolók városa, a közigazgatásilag hozzá tartozó Lantau sziget megőrizte „vidékies” vagy kisvárosi hangulatát.

22

Lantau szigetén található Hong Kong legnagyobb zöld parkja is, melyhez további két park is csatlakozik. Lantau egy igazi zöld sziget, melynek több mint a felét zöld parkok alkotják.

33

A kolostorok szigete

A szigeten több kolostor és számos vegetáriánus étterem található. A legérdekesebb látnivaló azonban kétség kívül a világ legnagyobb, 26 méter magas, bronzból öntött kültéri Buddha szobra a Tian Tan Buddha. A Tung Chung kolostortól két óra alatt lehet eljutni a Buddha szoborhoz, mely akár egy lélegzetelállító felvonóval is megközelíthető.

44

 A 26 méteres óriás Buddha

A 25 perces körút a Ngong Ping 360 egy turisztikai élmény, mely ötvözi az 5,7 kilométeres felvonót és egy kulturális falut is érint. A körút végállomása a 26 méteres óriás, a Tian Tan Buddha.

55

Lantau különlegessége még, hogy a hagyományos buddhista kolostorok mellett egy 19.században alapított Trappista kolostor is található itt, mely számos római katolikus szerzetesnek ad otthont.

66

 Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »