„A természet nem bocsát” – a Pápa 7 legzöldebb idézete

okt 18 • ÖKO-világ • Impress Magazin

Ferenc pápa világpolitikai szinten is nyíltan harcol a klímaváltozás ellen és cselekvésre sarkall mindenkit, hogy megvédjük ezt a csodaszép bolygót, mely az otthonunk.

Ferenc pápa nem az első pápa, aki harcol a környezetvédelemért, de ő az, aki a legerőteljesebben és legradiálisabban hívja fel a problémára a figyelmet, felszólítva többek között a világpolitikai vezetőket is, hogy azonnali lépéseket tegyenek az éghajlatváltozás ellen, írja a nationalgeographic.com.

Íme, a 7 legradikálisabb kijelentése:

„Isten mindig megbocsát, az emberek néha, a természet azonban soha.” (Fülöp szigetek: 2015. január 15.)

„Mi emberek azt a feladatot kaptuk, hogy gyönyörű kertté tegyük a Földet, Isten teremtményét. Amikor elpusztítjuk az erdőket, szennyezzük a talajt, a tengereket, a levegőt, mi eláruljuk ezt a nemes hivatást.” (Fülöp szigetek: 2015. január 18.)

„Egy keresztény, aki nem védi, és nem teszi virágzóvá a Földet, az tulajdonképpen nem foglalkozik Isten teremtményével, mely Isten irántunk való szeretetéből született.” (Vatikán meditáció: 2015. február 9.)

„Ha az ember és a természet közötti kapcsolatot nem a kapzsiság, kihasználás és manipuláció vezérelné, akkor létrejöhetne az isteni harmónia a teremtmények és a Földbolygó között, melynek a tisztelet és gondoskodás az alapja.” (Vatikán: 2015. április 22.)

„A Föld a mi otthonunk, kezd egyre inkább úgy kinézni, mint egy hatalmas szemétdomb. A bolygó sok részén, ahol egykor gyönyörű tájak voltak, ma mocsok és szemét borít mindent.” (Vatikán: 2015. május 24.)

„Mi örökségként kaptuk ezt a világot a korábbi generációktól, és tartozunk nekik annyival, hogy ezt az ajándékot megőrizzük, a jövő generáció számára, és nekik adjuk vissza.” (Ecuador: 2015. július 7.)

„A mi közös otthonunk ki van fosztva, folyamatos pusztításnak, kizsákmányolásnak van kitéve, és mindez büntetlenül. Az oltalmazásban való gyengeség súlyos bűn.” (Bolívia: 2015. július 9.)

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »